Ære og ny eliteseriekontrakt står på spill

Erkerivalene Lillestrøm og Vålerenga spiller for mer enn stolthet når lagene møtes på Åråsen lørdag. Begge storklubbene har nedrykksspøkelset hengende over seg. 

LSK-JUBEL SIST: Lillestrøms Erik Brenden (t.v.), Lillestrøms Thomas Lehne Olsen og Lillestrøms Josef Brian Baccay etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility Arena i mai.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:24. oktober 2019Endret:2. januar 2023

Fem runder før slutt er mange lag er involvert i nedrykksstriden i eliteserien. Fra Haugesund på åttendeplass til tabelljumbo Mjøndalen skiller bare åtte poeng.

Formsvake naboer

Storklubbene Lillestrøm og Vålerenga har henholdsvis 28 og 29 poeng. Lørdag ettermiddag møtes de på Åråsen i det som av Norges Fotballforbund (NFF) karakteriseres som en høyrisikokamp.

VIF har ti strake kamper uten seier, og er laget med desidert dårligst form i høst.

Her kan du spille på kampen på Langoddsen

Sist Ronny Deilas menn tok en trepoenger var 5. juli da de slo Bodø/Glimt hele 6-0. Siden har pilen bare pekt nedover for Vålerenga, som fort kan stå med begge beina plantet i nedrykksstriden med tap mot Lillestrøm. 

Flaggstunt som kostet

Kanarifuglene har heller ikke flydd spesielt høyt i høst. Vi må tilbake til 25. august for å finne forrige seier, 2-0 borte mot Haugesund.

Da Vålerenga og Lillestrøm møttes i Oslo i mai, vant Lillestrøm 3-0. Kampen huskes kanskje best for Aleksander Melgalvis' flaggstunt. LSK-spilleren plantet Lillestrøm-flagget i midtsirkelen etter matchen, Det skapte sterke reaksjoner hos VIF-fansen. Melgalvis fikk senere 7.500 kroner i bot av NFF.

- Tanken var å feire med fansen. Det var seiersrusen som tok litt overhånd. Det er kjedelig at det ble sånn etterpå, sa Melgalvis til VG etter hendelsen. 

Ingen gullkamp på Lerkendal

Før sesongen var det mange som trodde en sen høstkamp i flomlys mellom Rosenborg og Molde ville bli en match mellom to lag som kjempet om seriegullet. Slik gikk det ikke. Rosenborg kan likevel påvirke gullkampen og hjelpe Bodø/Glimt om de tar tre poeng mot Molde.

Det er bare å glede seg til helgens eliteserierunde som har litt av en meny. I tillegg til kampene vi har nevnt over, står mye på spill i Mjøndalen-Sarpsborg og Tromsø-Ranheim. Fire lag som alle kjemper for å berge plassen sin i eliteserien.

Helgens kamper:

Lørdag:

  • Lillestrøm-Vålerenga

Søndag:

  • Stabæk-Odd

  • Haugesund-Strømsgodset

  • Kristiansund-Viking

  • Mjøndalen-Sarpsborg

  • Tromsø-Ranheim

  • Rosenborg-Molde

Mandag:

  • Brann-Bodø/Glimt

Relaterte artikler