Elverum "slipper unna" Sagosen i rekordkampen

Lørdag settes det ny tilskuerrekord i norsk håndball, når over 12.000 mennesker samles for å se Elverum-PSG i Håkons hall. Sander Sagosen, som trolig er "skyld" i en markant del av billettsalget, må stå over grunnet skade. 

DAVID MOT GOLIAT: Over 12.000 tilskuere kommer for å se Magnus Fredriksen og Elverum møte verdensstjernene i PSG lørdag. Sander Sagosen (t.h.) er uaktuell for kampen grunnet skade.Elverum håndball og Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:25. september 2019Endret:2. januar 2023

SISTE: Torsdag kveld ble det klart at Sander Sagosen måtte melde forfall til kampen lørdag grunnet en strekkskade. Sagosen blir trolig borte i fire uker.  

Norsk herrehåndballs suverene flaggskip de siste årene skal ikke beskyldes for å tenke "smått".For da Elverum håndball ble seedet i de tøffeste Champions League-gruppene (A/B), ble det nærmest vill jubel i skoghovedstaden ved Glomma.

- Vi så på det som en gyllen mulighet til å ta nok et steg videre, og befeste drømmen om å være en naturlig del av Champions League-sirkuset. Å møte lag som Paris St. Germain, Flensburg og Barcelona - for å nevne noen - er tøft, men samtidig er det der vi ønsker å være. Da må en satse for fullt, sier markedssjef Kalle Björkman i Elverum håndball. 

Spill på Elverum-Paris St. Germain på Oddsen før kl. 17.25 lørdag! (kampen sendes på Viasat 4)

Gikk for den største hallen

Den karismatiske svensken, som også har en bakgrunn som spiller i klubben, får mye av æren for at Elverum de siste årene har festet et jerngrep rundt norsk herrehåndball. Klubben har blitt profesjonalisert i flere steg, noe som har medført både økte budsjetter - og ikke minst store sportslige framganger. Fem Champions League-deltakelser på rad, og åtte strake sluttspillgull sier sitt. 

Han og klubben innså raskt at Terningen arena, med tilskuerkapasitet på 2.500, ville bli i minste laget i møtet med europeiske håndballstorheter. Derfor så de etter andre muligheter - og gikk altså for den største hallen. 

- Vi landet til slutt på Håkons hall, som ikke er altfor langt unna Elverum (ca. 9 mil). - og samtidig har størst kapasitet i Norge til et håndballarrangement som dette. Det fins større haller, men de er ikke spesielt tilpasset en intim håndballramme, sier Björkman.

Solgte 8.500 billetter første dag

Han innrømmer at nervøsiteten var svært tilstedeværende da billettene ble lagt ut for en drøy måned siden. Det var det imidlertid ingen grunn til; 8.500 billetter ble solgt første dag! Tidligere denne uka var 12.000 solgte billetter solgt, og ny norsk tilskuerrekord i håndball var satt. Den tidligere rekorden var 11.200 tilskuere - også det i Håkons hall - da håndballjentene vant sitt første VM-gull (mot Frankrike) i 1999. 

- Dette er et eventyr, ingen tvil om det. Jeg hadde sett for meg å løpe rundt som en gal for å selge billetter den siste uka, men i stedet har jobben blitt å se på muligheter for å utvide kapasiteten, sier en humrende Björkman. 

Spill på kampen her!

Med noen ekstra seter her og der i Håkons hall, satser Elverum nå på totalt 12.500 tilskuere - fem ganger kapasiteten i Terningen arena. Det sier seg selv at det økonomisk sett blir en svært lukrativ helg for Elverum. Klubben ønsker ikke å kommentere konkrete tall, men det er liten tvil om at det blir et millionbeløp inn i klubbkassa etter arrangementet. 

PSG: Verdens dyreste håndballag

Om rammen rundt ser ut til å bli enorm, er det samtidig ingen tvil om at møtet med Paris St. Germain kommer til å bli svært, svært vanskelig. Franskmennene har full pott etter to kamper i gruppe A, mens Elverum har åpnet med to klare tap mot henholdsvis Flensburg og Aalborg. 

 - Det er liten tvil om at PSG er storfavoritt, og de vinner nok minst åtte av ti oppgjør mot oss. Men vi har tenkt til å gjøre en god kamp, og forhåpentligvis være med så lenge som mulig. Klarer vi å komme ut av dette med poeng, vil det være en enorm prestasjon, sier Björkman - og illustrerer utgangspunktet for kampen med følgende info:

- De er verdens dyreste og største håndballag. Budsjettet deres er på 175 millioner kroner, mens vårt er på 30 millioner kroner. Vi har en god stall, men det er klart: PSG har navn som Sander Sagosen - kåret til verdens beste håndballspiller i 2018 - Nikola Karabatić og Mikkel Hansen, pluss et kobbel andre spillere i verdensklassenivå. Men som sagt: Vi ønsker å være i dette selskapet, og vi gjør ikke annet enn å glede oss, sier Kalle Björkman.

Oddsmessig er det også åpenbart at et Elverum-seier vil være en ordentlig "skrell". Torsdag var oddsen ni ganger pengene igjen for hjemmeseier, mens PSG-seier var på 1,07.

Relaterte artikler