Solskjær med ny snuoperasjon i Barcelona?

Barcelona leder 1-0 før returkampen mot Manchester United, men det har Ole Gunnar Solskjær snudd til seier på Camp Nou før.

HÅP? Kan Ole Gunnar Solskjær og Manchester United snu 0-1 til seier på Camp Nou enda en gang?Foto:
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:15. april 2019Endret:2. januar 2023

Denne uken spilles returkampene i kvartfinalene i Champions League. Hvem som går til semifinalene er et åpent spørsmål, selv om Barcelona som eneste lag vant borte i forrige.

Det betyr nok en ganske klar fordel Messi & co., men Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har en både nær og fjern historie som gjør at de tror det er mulig å snu 0-1 til sammenlagt-seier.

Vendte i Paris

Husk nemlig hva som skjedde i åttedelsfinalen. Manchester United ble kjørt kraftig av Paris Saint-Germain hjemme på Old Trafford. Det franske laget vant 2-0 og hjemmekampen på Parc de Princes virket å skulle bli en pro forma affære.

Men mens PSG tenkte på kvartfinale-trekningen, fikk Ole Gunnar Solskjær United-spillerne til å tro på avansement. De fikk blod på tann da Lukaku satte inn 1-0 etter bare et par minutter. PSG kom tilbake, men Lukaku scoret igjen til 2-1 før pause.

PSG så ut til å holde unna etter pause, men på overtid fikk United straffe, som Rashford satte i mål 3-1 og United-avansement på bortemålsregelen.

På overtid i 1999

Mange husker også Champions League-finalen i 1999, da Bayern ledet 1-0 og hadde misbrukt flere store sjanser til å øke ledelsen da United satte i gang tidenes snuoperasjon på overtid.

Innbytter Teddy Sheringham utlignet til 1-1 etter 90.36, før Ole Gunnar Solsjkær, også han innbytter, strakte ut beinet og styrte en Sheringham-stuss opp i nettaket etter 92.17. United vant 2-1 og dermed Champions League.

Men kan disse bedriftene gjentas mot Barcelona?

Svaret får vi tirsdag kveld.

Se Barcelona - Manchester United på TV 2 Sport 1 tirsdag kl. 21.00 - spill på kampen her