flaxvinnerhistorie

Nybakt Flax-millionær: – Det var ganske spesielt

En heldig mann fra Spydeberg startet påsken vel vitende om at han hadde skrapt frem toppgevinsten og 1 million kroner på MillionFlax.

OVERRASKET: Mannen fra Spydeberg fikk seg en overraskelse da han skarpe frem toppremien på MillionFlax, men også da Norsk Tipping ringte for å gratulere han.Foto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. april 2024

På et av sine tre faste helge-Flax-lodd, skrapte en mann fra Spydeberg i Østfold frem toppgevinsten på MillionFlax i helgen før påske.

– Det var lettvint, kan du si, småler mannen da vi snakker med han samme dag som han leverte inn vinnerloddet.

Østfold-mannen ble dermed den tredje toppremievinneren på fysisk MillionFlax i vinterutgaven av loddet.

Tre faste Flax-lodd hver helg

– Jeg og kona har som fast tradisjon at vi kjøper tre Flax-lodd hver til helgen. Så skraper vi begge ett fredag, ett lørdag og det siste på søndag, forteller mannen.

Før påske dukket det opp tre like million-symboler på ett av loddene.

– Det var ganske spesielt. Nå har vi visst om det en stund, så det begynner å synke inn, men det var først i dag vi leverte loddet og fikk en telefon fra dere, humrer mannen glad.

Millionen skal deles

Til tross for at millionbudskapet har fått til til å synke inn, har ikke Spydeberg-mannen lagt noen store planer for premien.

– Vi tenker fortsatt litt på hva vi skal bruke den på.

Én ting er hvert fall sikkert:

– Det blir nok at vi deler det meste av premien med familien. Så satser vi på at de kjøper seg noe fint, avslutter den ferske Flax-millionæren glad.

Vinnerloddet kjøpte han hos Kiwi Spydeberg.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tre toppremier har gått – sju gjenstår

Premien til mannen fra Spydeberg er den tredje til nå på fysisk MillionFlax i vinterutgaven. Dermed er det sju toppremier igjen på denne versjonen av MillionFlax-loddene rundt omkring i Norge. Loddet kan kjøpes hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet.

MillionFlax kan også kjøpes digitalt via Norsk Tippings nettsider – da med noe mindre skrapestøv.

Flax hos 3 500 kommisjonærer

MillionFlax ikledd vår- og sommerfarger og flere andre Flax-varianter kan du kjøpe allerede nå hos rundt 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Tenk om det er denne sommeren det skjer?

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler