flaxvinnerhistorie

Nybakt Flax-millionær: - Jeg så bare mange nuller

Den heldige vinneren av 1 million kroner på MillionFlax måtte få hjelp av både kone og Norsk Tippings kundeservice for å forstå at drømmen var blitt virkelig.

MILLIONFLAX: En heldig mann fra Oslo kan glede seg over tittelen Flax-millionær etter å ha skrapt seg til toppremien.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingAne-MarthePedersenPublisert:15. april 2020Endret:2. januar 2023

- I det jeg hørte pling fra mobilen og tre like symbolbeløp lyste opp på skjermen hang mobilen min seg opp, forteller den heldige mannen fra Oslo, og beskriver sekundene etter han hadde vunnet.

Frister det å vinne 1 million? Skrap her!

Slet med å tro på det

Mannen satt alene i eget hjem da MillionFlax-loddet ble kjøpt på mobilen. Han forteller at han kjøper digitalt Flax-lodd i ny og ne, men at han denne dagen skulle ende opp med å bli millionær hadde han ikke trodd. Oslo-mannen skrapte frem tre like millionsymboler, men like etter ble mobilskjermen mørk.

- Jeg så bare mange nuller, men rakk å ta skjermbilde før den hang seg opp. Jeg tenkte at det må være noe tull, at det ikke stemmer. Likevel sendte jeg skjermbildet til kona, sier han.

Kort tid etter fungerte mobilen igjen, og kona ringte.

- Mobilen fungerte heldigvis igjen, og summen og nullene sto der fortsatt. Sammen med kona leste jeg opp tallene over telefon. Først leste vi 100 000 kroner, men oppdaget kort tid etter at det faktisk sto 1 million kroner. Det var veldig surrealistisk. 

Likevel holdt vinneren jubelen noe tilbake. Han ringte Norsk Tippings kundeservice, og etter å ha fått bekreftet at vinnerloddet var ekte kunne den nybakte millionæren endelig slippe jubelen løs. 

Pengene kommer godt med

Den heldige mannen feiret med sine nærmeste, og unnet seg en bedre sushi-middag. Han har allerede klart for seg hva noe av pengene skal brukes på.

- Jeg kommer til å betale ned gjeld og dele med de nærmeste. Det er mye penger, så viktig å være fornuftig. Samtidig vil jeg gjerne unne meg noe selv, men har ikke bestemt meg for hva enda, flirer han.

Vinnerloddet ble kjøpt på mobilen.

Vi gratulerer!

Skrap MillionFlax på mobil her!

            

Vinnersannsynlighet Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersannsynlighet.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersannsynligheten for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersannsynligheten for toppremien på 1 million kroner 1:600.000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600.000 lodd. Vinnersannsynligheten for toppremiere og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersannsynligheten er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (alle typer Flax-lodd): 9 049 408

  • Antall førstepremieutbetalinger 2019 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2019: 45

  • Antall millionærer i 2019: 45

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 4 800 000 kr (Flax for livet)

    Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler