Champions League i kveld: Får PSG revansj mot Bayern?

Kveldens kvartfinale mellom Bayern München og Paris St. Germain blir en reprise på fjorårets Champions League-finale. Får franskmennene sin etterlengtede revansje? 

SPENNING: Kvelden byr blant annet på to kvartfinaler i Champions League.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:7. april 2021Endret:2. januar 2023

Bayern München og Paris St. Germain møttes i Champions League-finalen i fjor. Da vant tyskerne 1-0 etter en scoring av Kingsley Coman.

Dessverre for Bayern München er toppscorer Robert Lewandowski skadet og mister både kveldens kamp og neste ukes returkamp. Den polske stjernespissen har dunket inn utrolige 35 mål på 25 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen -  i tillegg til fem Champions League-mål. Med andre ord:  Hans fravær vil garantert merkes for de regjerende mesterne.

I skrivende stund onsdag formiddag er oddsen for Bayern München-seier 1,90, PSG-seier 3,55, og for uavgjort 3,70. Neymar som første målscorer gir 6,00 i odds. Vi har også spill på antall cornere, gule kort, selvmål og en haug andre spillobjekter. Sjekk her: Bayern München – Paris St. Germain kl. 21.00 (VSport 1) 

- Noe Paris-spissene tenker på?

Paris St. Germain har fått ny trener siden sist lagene møttes, Mauricio Pochettino.

- Vi respekterer dem, men vi har tro på våre kvaliteter, og vi har kommet hit for å vinne, sa Pochettino på UEFAs pressekonferanse før kampen.

Bayern München-manager Hansi Flick skrøt av Paris-klubbens angrepsrekke. Samtidig som han antydet at Bayern-keeper Manuel Neuer kan bli en nøkkelspiller i kveld.

- Det er en ny kamp, og Paris har et nytt lag med ny manager. Men det er ikke så mye som har endret seg siden finalen i fjor. Paris har et sterkt forsvar, og kvaliteten deres på topp er helt fantastisk. Manuel Neuer var i en klasse for seg i fjorårets finale. Er det noe Paris-spissene tenker på? Uansett er det en fordel for oss å ha en keeper i verdensklasse, kommenterte Flick.

Sjokktap for Chelsea

Kveldens andre kvartfinale er Porto-Chelsea. Porto jakter sin første semifinale siden 2004, da José Mourinho ledet laget til seier i Champions League.

Porto og Chelsea har møttes i kvartfinalen i Champions League åtte ganger tidligere, og Chelsea har vunnet fem av kampene.

Noen timer før kampen er oddsen for Porto-seier 4,90, uavgjort 3,35 og Chelsea-seier 1,72.

Chelsea er i sin første kvartfinale siden 2014. London-klubben gikk på et sjokktap mot West Bromwich i helgen. Nestjumboen i Premier League vant 5-2 på Stamford Bridge.

- Vi kommer fra en liga hvor vi var i stand til å tape mot lag nummer 19 på tabellen. Så vi vet vi må være påskrudd i hver eneste kamp. Jeg har en følelse av at vi kan slå Porto, men det blir en tøff kamp. De er veldig erfarne i denne turneringen, og har blitt mestere i mange år på rad i Portugal. Det gjør noe med mentaliteten. Men vi er sterke nok og tror på at vi skal gå videre, sa Chelsea-manager Thomas Tuchel på UEFAs pressekonferanse.

Kveldens kvartfinaler:

 

Relaterte artikler