flaxvinnerhistorie

PåskeFlax: Holdt på å kaste «en halv mill.» i søpla

En 31 år gammel kvinne fra Halden skrapte frem den første toppremien på årets PåskeFlax. Men det var like før loddet ble kastet i søpla.

FØRSTE TOPPREMIE: 31-åringen fra Halden sikret seg årets første toppremie på fysisk PåskeFlax. Det gjenstår dermed én toppremie på fysisk PåskeFlax per dags dato. (Kvinnen på bildet er ikke vinneren fra Halden).Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:29. mars 2024

Det ble en skikkelig pangstart på påsken 2024 for en 31 år gammel kvinne fra Halden i Østfold. Skjærtorsdag endte hun med å skrape frem en halv million kroner på et PåskeFlax hun hadde fått i påskeegget fra moren. Snakk om flaks!

Flaks var det også at hun brukte Norsk Tippings mobilapp til å heve premien. Hun hadde nemlig tenkt til å kaste PåskeFlax-loddet da hun mente det ikke inneholdt noen premie. Etter mas fra barna bestemte hun seg likevel for å ta en siste sjekk med mobilappen – for å være på den sikre siden.

Flere tilfeldigheter

Da Norsk Tipping ringte for å gratulere vinneren dagen derpå var hun på hytta sammen med familie for å spise påskelunsj, og vi var så heldige og fikk servert den litt spesielle historien om hvordan hun nesten endte med å kaste en halv million kroner i søpla.

– Mamma ble veldig fornøyd med påskeegget i år, ler hun og forteller at hun og broren fikk hvert sitt påskeegg fra moren, som også inneholdt hvert sitt PåskeFlax.

Hun endte med å skrape frem det hun og andre familiemedlemmer trodde var to fem hundre tusen-symboler, men manglet det tredje.

– Det var så mye folk og ting som foregikk rundt her. Jeg var i ferd med å kaste loddet, men etter mas fra barna ble vi enige om å ta en siste sjekk. Jeg har hevet Flax-premie i mobilappen tidligere og tenkte derfor å sjekke ved å gjøre det igjen, forklarer 31-åringen.

Med ett dukket det dermed opp en gratulasjonsmelding på mobilskjermen med beskjed om at hun hadde vunnet 500 000 kroner. Men heller ikke da ville vinneren vedkjenne seg premien.

– Vi trodde først det var en slags demo. Så tenkte jeg at det stod femti tusen kroner. Jeg måtte telle nuller før jeg skjønte at det var fem hundre tusen kroner. Deretter måtte jeg titte på loddet igjen, humrer haldenseren som kan fortelle at hun nå har forsonet seg med å ha blitt en halv million kroner rikere.

– Det er en fin påskegave det.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Misunnelig bror

Da vi snakket med den ferske PåskeFlax-vinneren hadde hun allerede rukket å gjøre seg noen tanker rundt bruk av premien.

– Barna skal få litt på hver sin sparekonto. Så skal jeg sette noe på fond og bruke litt på ferie og sånt annet småtteri. Jeg er veldig sparsommelig av meg og kommer ikke til å surre den bort.

Men hvordan gikk det egentlig med broren og hans påskeegg?

– Han vant ingen premier på sitt PåskeFlax. Så han ble litt misunnelig, ja, ler vinneren.

– Jeg hadde veldig flaks som endte opp med akkurat dét påskeegget.

Vinnerloddet var kjøpt hos Rema 1000 Risum.

Norsk Tipping gratulerer den heldige PåskeFlax-vinneren!

Premier på opptil en halv million

PåskeFlax inneholder fire forskjellige spill, så her kan man ta seg god tid med skrapinga. Har man virkelig flaks ligger det en gevinst på lur under skrapefeltene. Premiebeløpene spenner fra 100 kroner til toppremien på 500 000 kroner.

PåskeFlax kan kjøpes hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet.

God påske – og lykke til med skrapinga!

Vinnersjanse PåskeFlax: 1: 2,16

Vinnersjanse toppremie: 1: 250 000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler