lotto

Pie har ringt over 300 millionærer - og gleder seg til flere

Få, om noen, har snakket med så mange Lotto-millionærer som Norsk Tippings Pie-Christine Skagsoset Norseng. Nå er hun og teamet klar for Supertrekning.

LOTTO: Lørdag ringer Pie-Christine Skagsoset Norseng og vinnerteamet rundt 35 ekstra Lotto-millionærer.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:1. september 2022Endret:3. januar 2023

Hun har vokst opp noen solide steinkast unna Norsk Tippings lokaler i Hamar, men hadde ikke helt sett for seg å bli en av stemmene bak Telefonen fra Hamar – som ukentlig overbringer millionbudskap til glade nordmenn. 

– Det er jo nesten vanskelig å tro at det finnes en slik type jobb, men det gjør det. Det var litt tilfeldig at jeg kom til Norsk Tipping, men det er ikke tilfeldig at jeg slo til da muligheten meldte seg for å ringe millionvinnere. Jeg sa ja med én gang, og det er akkurat så gøy som jeg trodde det skulle være, sier Pie-Christine Skagsoset Norseng. 

Hundrevis av glade vinnere

Etter snart fire år i jobben som innholdsprodusent, der hun også går i turnus som trekningsredaktør, har listen over milliontelefoner blitt lang. Svært lang.

– Det må bli med et forbehold, men jeg vil anslå at jeg har ringt et sted rundt 300 millionvinnere i løpet av disse årene. Ganske rart å tenke på, egentlig.

Lørdag 17. september er det altså klart for Supertrekning i Lotto. Her skal det, i tillegg til den ordinære trekningen, trekkes rundt 35 ekstra vinnere av 1 million kroner. 

– Supertrekning er en veldig spennende kveld, der et utvidet vinnerteam sørger for å ringe samtlige vinnere i løpet av kvelden. Det er hektisk, men alltid veldig gøy. Man får snakket med så mange glade mennesker, og det gjør meg også glad, sier Pie. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Drømmejobben

Hun får ofte høre fra både vinnere og andre at hun må ha drømmejobben. Det er ikke noe hun protesterer på.

– Jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å overlevere et budskap som skaper så mye glede. Det er helt spesielt: De aller, aller fleste tror jo ikke de vil få en slik telefon. For mange blir det et gledessjokk, og det er helt fantastisk å være med på. Så skal det også sies at jobben inkluderer å ivareta vinnerne på best mulig måte, og bidra til at de føler trygghet rundt det å vinne en millionsum. Det kan blant annet inkludere økonomisk veiledning og annen støtte, understreker hun. 

– Hva er den typiske reaksjonen du får når du ringer?

– Ordet «uvirkelig» går igjen hos de aller fleste vinnerne; de har svært vanskelig for å tro på det vi sier. Etter hvert går budskapet inn, men noen må overbevises både tre- og fire ganger. 

– ... og hva skjer da?

– Da blir det en spesiell gledesstemning. Noen jubler og skriker av full hals, noen gråter – mens andre bare blir sittende og glise. Det er mange forskjellige reaksjoner, men samtlige av disse er utrolig morsomme å være en del av. Og ikke minst er folk veldig takknemlige. 

Vinnernummeret er 625 60 000

Pie legger til at millionvinnere blir oppringt fra Norsk Tippings vinnernummer 625  60 000. 

 – En del tror det dreier seg om telefonsalg når dette nummeret lyser opp på telefonen, og lar være å ta den. Jeg kan love at det ikke er telefonsalg. Heller det motsatte, sier hun og gliser. 

Lørdag 17. september er det altså både ordinær Lotto-trekning og Supertrekning, der rundt 35 ekstra vinnere av 1 million kroner trekkes ut – og selvfølgelig ringes på kvelden.  

– Hvordan deltar man?

 – Det er veldig ukomplisert. Så lenge man har hatt ei Lotto-rekke i spill mellom forrige Supertrekning (19. juni) og trekningen 17. september, er man med. Hver innlevert rekke er et lodd i hatten til Supertrekning denne datoen.

 – Hva med den ordinære Lotto-trekningen?

 – Her er det innlevering lørdager før kl. 18.00 som vanlig. Men, igjen: I det man leverer Lotto, har man også lodd i hatten til Supertrekning. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler