Premier League-avslutningen: Liverpool i førersetet

Fire strake trepoenger har ført Liverpool foran i kampen om en Champions League-plass. For Leicester ligger det an til å bli en blåkopi av forrige sesong.

Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:20. mai 2021Endret:3. januar 2023

Vi skrur tida tilbake til i fjor sommer. Leicester har hatt en meget god sesong og ligget trygt innenfor topp 4 hele veien.

Men avslutningen på sesongen går ikke revenes vei. Kun tre seiere på sesongens siste ti kamper gjør at alt avhenger av den siste kampen mot Manchester United. De røde djevlene tar alle poengene og sikrer seg Champions League-spill på bekostning av Leicester.

Snaue ti måneder senere ser historien ut til å repetere seg selv.

Fire tap på de siste ti og det siste mot tabellnabo Chelsea har ført Leicester utenfor topp 4 før den siste runden.

Slik er status:

PlassLagKamper+/-Poeng3.Chelsea3723674.Liverpool3724665.Leicester372066

Søndag 17.00, siste serierunde i Premier League.

  • Aston Villa - Chelsea.

  • Liverpool - Crystal Palace.

  • Leicester - Tottenham.

Premier League finner du på Langoddsen.

Fire på rad

Liverpool sikrer seg en topp 4-plass hvis de matcher Leicesters resultat. Leicester trenger hjelp, hvis ikke glipper Champions League-plassen igjen.

Liverpool avslutter hjemme mot Crystal Palace. For første gang denne sesongen har rødtrøyene vunnet fire strake ligakamper. Og motstanderen som venter gikk det bra mot for de røde da de stod på motsatt side forrige gang. Sist de møtte Palace vant de hele 7-0.

Chelsea gikk tapende av banen i FA Cup-finalen mot Leicester. Men kun et par dager etter fikk de sin revansje med en 2-1-seier hjemme på Stamford Bridge. I serieavslutningen venter Aston Villa som uansett ender på en 11. plass.

For Leicester er det Tottenham som venter. Gjestene fra London ligger på en 6. plass, men kan ende på alt mellom 5.-10. plass.

Toppscorer-duell

Spenningen rundt den siste serierunden er knyttet til topp 4. Resten er avgjort. Manchester City er for lengst kronet til mestere, mens byrival United blir nummer 2. 

I andre enden av tabellen har allerede Sheffield United, West Bromwich og Fulham rykket ned.

I kampen om toppscorer-tittelen er det dødt løp før den siste serierunden. Både Harry Kane og Mohamed Salah står med 22 scoringer hver.

Alle ti Premier League-kampene denne runden spilles samtidig. Alt vises på TV 2s plattform. 

Alle kampene finner du på Langoddsen.

Relaterte artikler