Rosenborg og Sarpsborg i løvens hule

Rosenborg og Sarpsborg starter høstens Europa League på to hete bortebaner: Celtic Park og Besiktas Park. Kan de få noe med seg hjem?

MOT DE STORE: Joachim Thomassen og Sarpsborg 08 er klar for å hyle blant de store ulvene i høstens Europa League.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:16. september 2018Endret:2. januar 2023

Europa Leagues gruppespill sparkes i gang med to norske lag i startblokkene - nemlig våre to borg'er: Rosenborg og Sarpsborg 08.

De begynner begge med bortekamper nå på torsdag:

  • Rosenborg møter Celtic på Celtic Park i Glasgow

  • Sarpsborg 08 møter Besiktas på Besiktas Park i Istanbul

Om våre to har havnet i tøff eller lett gruppe er alltid en diskusjon - nivået på de lagene som har kommet seg til gruppespillet er uansett høyt, men de starter iallfall i to av Europas heteste fotballbyer. Verken i Glasgow eller Istanbul er tilhengerne kjent for å ta lett på sin fotballentusiasme. Og det er vanskelig å reise hjem med poeng.

Var i Glasgow i juli

Men Rosenborg har vært på Celtic Park før - ja, faktisk ganske nylig. De to klubbene møtte hverandre nemlig i den 3. kvalifiseringsrunden til Champions League i sommer. Da vant Celtic 3-1 hjemme - etter at Birger Meling sjokkerte skottene ved å gi RBK ledelsen etter et kvarter. Resten av kampen hadde Rosenborg nok med å forsvare seg. returkampen på Lerkendal endte 0-0, og Celtic hadde god kontroll på avansementet.

Disse kampene ble spilt rett etter at Kåre Ingebrigtsen ble sparket som trener, og stemningen i RBK-troppen var ikke den beste. Det ser bedre ut nå, men på den annen side er Celtic i en helt annen kampform nå enn i sommer.

Celtic røk for øvrig ut i neste Champions League-kval-runde mot AEK Athen, og deretter ble det Europa League-kval.

Relaterte artikler