Rundens godbiter

Derby i Ski, toppoppgjør i Fredrikstad og en storfavoritt i Stavanger. Dette er rundens godbiter fra Norsk Tipping-ligaen.

TIL HORTEN: Norild og Milos Vucenovic, her fra tiden i Kirkenes IF, reiser sørover til Horten på lørdag for å møte Ørn.
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:16. mai 2019Endret:2. januar 2023

Laget fra Vadsø var levnet få muligheter før sesongen i en knallhard avdeling der de kun var de og Mjøndalens rekrutter som var nyopprykket. Sesongstarten var også en slitsom affære for finnmarkingene, og endte med 1-6 mot nettopp Mjøndalen 2 på Consto Arena i Buskerud.

Der og da virket det som om Norild skulle bli en kasteball, men de tre påfølgende kampene har vært en eneste stor opptur for laget som har fostret spillere som Morten Gamst Pedersen og Sigurd Rushfeldt.

Først klarte de 1-1 mot opprykksfavoritten Vålerenga 2 etter en god andreomgang der de kom tilbake etter å ha vært under til pause. Så fulgte de opp med å smadre Frigg hele 6-2 der Milos Vucenovic scoret hat-trick, og forrige helg ble Follo sendt sørover igjen med null poeng etter at innbytter Martin Skorstad ble den store helten fem minutter før slutt med kampens eneste scoring.

Denne helgen skal Norild på tur igjen, og destinasjonen er Horten. Motstander Ørn kommer fra en ellevill 8-1-seier borte mot Drøbak-Frogn sist helg da de ledet med seks til pause. Vertene blir naturlige storfavoritter på eget kunstgress, men kan Norild overraske igjen? I skrivende stund får du 8 ganger innsatsen på at finnmarkingene vinner kampen.

Spill på avdeling 2 her!

Slaget om Ski

I samme avdeling møtes Follo og Drøbak-Frogn til lokaloppgjør på Ski stadion. Vertene åpnet sesongen med blytunge tolv baklengs mot Vålerenga 2 og FK Tønsberg. Siden den gang har hovedtrener Christian Qvist fått tett igjen lukene, og de har kun blitt to baklengs på de tre siste og flere poeng. Borte mot Frigg endte det 1-1 før Ready ble slått 3-0 på naturgresset på Ski stadion.

Sist helg måtte de som nevnt reise poengløse hjem fra Vadsø da Norild ble for sterke og vant 1-0, men på lørdag får de en gyllen mulighet til å revansjere seg når naboen Drøbak-Frogn tar det knappe to mils lange turen fra Seiersten og opp til Ski stadion.

Gjestene fra Badebyen har hatt en berg-og-dalebane av en sesongstart med seks poeng på de fire første. Ready og Grei er slått, men mot topplagene Lyn og Ørn Horten har det blitt grusomme 15 baklengsmål(!). Lagene møttes i NM-kvalifiseringen tidligere i år, og da vant Follo komfortabelt med 4-1 etter hat-trick av Kristian Seteklev.

Vi har vertene som klare favoritter i skrivende stund hjemme på eget naturgress til 1,57 i odds, men kan Drøbak-Frogn overraske på bortebane som de gjorde mot Grei for to uker siden da de vant 3-1 som underdog? Link: Spill her.

Toppoppgjør i Plankebyen

Lørenskog har fått en strålende start på sesongen i avdeling 1, og mye er takket være Riki Alba. De tapte riktignok 3-4 etter mål imot på overtid borte mot Sarpsborg 08s rekruttlag i serieåpningen, men har slått knallhardt tilbake med fire strake seiere og sprudlende fotball siden den gang.

Den tidligere Vålerenga-junioren Riki Alba var innom Nest-Sotra, Bærum, Ullensaker/Kisa og Grorud før han fant veien til Rolvsrud i fjor. Der noterte han seg for 16 scoringer for Lørenskog, men denne sesongen har målene kommet som perler på en snor.

På seks tellende kamper har Alba noterte seg for elleville 14 scoringer, og den vakreste av dem kom hjemme mot Aalesund 2 da han kronet en perfekt førsteomgang med hat-trick på denne måten:

Video: Lørenskog-Aalesund 2.

På lørdag reiser de til Fredrikstad for å møte Kråkerøy. Laget som spiller sine hjemmekamper på Fredrikstad stadion har fått en god start på sesongen med ni poeng fra de fem første kampene. På mandag var de i Oslo og reiste hjem med tre poeng fra møtet med Årvoll. Vertene ledet til det gjenstå ti minutter, men scoringer av innbytter Joel Armstrong og Amani Mbedule sikret en trivelig busstur tilbake til Østfold.

Fortsetter den fine trenden for Kråkerøy, eller tar Lørenskog sin femte strake seier? Oddsen er 3,15-4,20-1,65 i skrivende stund. Spill på oddsen her!

Storfavoritt i Stavanger

Brodd har fått en strålende start på sesongen og ligger øverst på tabellen i avdeling 3 etter fem serierunder. Pors, Vardeneset, Donn og Madla har kommet til kort mot Aleksander Midtsians mannskap, mens det eneste feiltrinnet så langt kom i Tønsberg da de tapte knepent med 1-2 for Flint.

Spissen Sindre Haarberg, som noterte seg for 25 seriemål i fjor, ligger i rute til ett mål per kamp også denne sesongen med seks mål på de fem første kampene. Det bør være gode muligheter for å plusse på det antallet når tabelljumbo Storm kommer til Stavanger søndag kveld.

Gjestene er nyopprykket fra 4.-divisjon i Telemark og fikk en tøff start på sesongen med tre strake nederlag. De to siste kampene har riktignok gitt vind i seilene for laget som spilte i 5.-divisjon så sent som i 2017. Først ble Brynes rekruttlag slått 2-0 i Skien, og sist helg reddet de 2-2 hjemme mot Staal Jørpeland da de utlignet hele åtte minutter på overtid.

Selv om gjestene har fått spilt på seg selvtillit blir serieleder Brodd klare favoritter på eget kunstgress. På hjemmeseier får du 1,20 i skrivende stund, men tror du på en bombe er det 8 i odds på borteseier.

Spill på Brodd – Storm og de andre kampene i avdeling 3 her!

Lokaloppgjør i Trøndelag

På søndag smeller det på ÆESTOLT-banen når Tiller tar det korte kjøreturen fra sørover til Melhus. Gjestene kommer fulle av revansjelyst etter å ha tapt begge oppgjørene innbyrdes i fjor, i tillegg til at de røk 0-1 hjemme for Gjøvik-Lyn forrige helg. Laget var spådd i toppen, men har startet litt under pari etter å ha tapt tre av sine fem første kamper.

Det er først og fremst offensivt at skoen har trykket for trener Simon Evjen, som overtok Tiller foran denne sesongen. På de fem første seriekampene har de kun scoret tre ganger.

Melhus var spådd i andre enden av tabellen, men har fått en god start og tatt ni poeng på de fem første kampene. Sist helg vant de noe overraskende borte mot Strindheim. De forsvarte seg med nebb og klør før pause, og det var smått utrolig at Strindheim ikke scoret på en av de mange sjansene de hadde i løpet av de første 45 minuttene.

Der Strindheim ikke tok vare på sine muligheter var tidenes toppscorer i OBOS-ligaen, Robert Stene, sikkert som den berømte banken da han fikk muligheten fra straffemerket ti minutter etter hvilen. Spissen signerte for Melhus før denne sesongen, og scoret sitt andre mål i den svarte og hvite drakta etter overgangen fra Levanger. Til tross for et bra press mot Melhus’ mål etter scoringene holdt gjestene stand, og de siste drøye 20 minuttene kom Roar Strand inn i midtforsvaret for å sikre poengene.

At Strindheim ikke hadde dagen kom tydelig frem kvarteret før slutt da de brant et straffespark, og dermed kunne Melhus sikre seg sesongens tredje seier og fikk samtidig revansje for 0-3-nederlaget mot samme motstander på samme bane i NM-kvalifiseringen tidligere i vår.

Vi tror at oppgjøret på ÆESTOLT-banen blir tett og jevnt, men holder Tiller som en knapp favoritt. Oddsen er i skrivende stund 2,30 på Melhus og 2,10 på Tiller. Den kan du spille på her.

God fotballhelg!

Relaterte artikler