Rundens godbiter

Åttende serierunde tjuvstartet i går med målfester og overraskelser. Vil helgen by på det samme? Dette er rundens godbiter.

TOPPKAMP: Joachim Dankertsen og Fana tar imot Djerv 1919 til toppkamp på lørdag.
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:31. mai 2019Endret:2. januar 2023

Fem kamper ble spilt på den røde torsdagen, og på Jørpeland overrasket vertene ved å slå Brodd. Det lå riktignok litt i kortene at Staal skulle vinne igjen snart etter å ha hatt mye stang ut i det siste, men seieren var uansett meget sterk mot topplaget Brodd. Daniel Ciach ble dagens mann med begge scoringene i 2-0-seieren.

Et stykke nordover langs kysten tok Spjelkavik imot Sunndal. Det var topp mot bunn, og vi hadde ikke mer enn 1,18 i odds på hjemmeseier før kampen. Vertene innfridde favorittstemplet og vant til slutt 5-2, men det kunne blitt langt mer.

– Vi kunne scoret ti mål, fortalte Vika-trener Frode Fagermo til Sunnmørsposten etter kampen.

Erik Huseklepp og Fyllingsdalen møter Vard Haugesund på lørdag.

Siste mulighet for Fyllingsdalen?

Erik Huseklepp og lagkameratene fikk en blytung start på sesongen og vant kun én av de første fem kampene. Samtidig gjorde Djerv 1919 rent bord, og luka opp til toppen av tabellen ble dermed fryktelig stor.

Foran helgens hjemmekamp mot Vard Haugesund skiller det hele elleve poeng opp til Djerv 1919 på førsteplass, mens Vard Haugesund er nummer to åtte poeng foran. Dermed er kun tre poeng godt nok for Hiep Trans menn hvis de skal ha et lite håp om å spille seg inn i toppkampen i løpet av sesongen. De kommer til dette oppgjøret med selvtillit etter en sterk snuoperasjon på Stord sist lørdag. Der kom de under i starten av andreomgang, men to scoringer av innbytter Eirik Kampenes ga tre poeng med i bagasjen på bussen tilbake til Bergen.

Det var Kampenes’ to første nettkjenninger denne sesongen. Sunnmøringen banket inn 14 seriemål for Fyllingsdalen i fjor, men får en tøff jobb med å sette ballen i mål mot Vard Haugesund. Gjestene har vært meget solide defensivt denne sesongen og kun sluppet inn fem mål på sju kamper.

Vard Haugesund har fått en meget god start på sesongen etter nedrykket i fjor, og vunnet seks av de første sju. Tapet sved imidlertid voldsomt da det kom mot naboen Djerv 1919 med hele 0-3, men de har svart på en god måte etter det med 8-0 mot Fjøra og 2-0 mot forhåndsfavoritten Lysekloster. I denne kampen blir de favoritter og står til 1,95 i skrivende stund. 

Spill på Langoddsen!

Dagens dobbel

Er du i Bergen denne lørdagen kan du få med deg en herlig dobbel. Først ser du nevnte Fyllingsdalen-Vard Haugesund klokken 13.30 på Varden Amfi. Etter kamp hopper du på buss 50E retning Birkelandsskiftet før du bytter til bybanen retning sentrum på Sandslivegen. Gå av på Mårdalen, og da ligger Nesttun idrettsplass rett ved siden av. Der møtes Fana og Djerv 1919 klokken 16 til et herlig toppoppgjør.

Fana er nummer tre og kan kutte forspranget til Djerv 1919 ned til to poeng ved seier. Sist mandag vant de enkelt mot et redusert Brann 2-lag med 3-0 på Nymark kunstgress. Herman Stang Stakset ble kampens store spiller med to scoringer, og han har fått en meget god start på karrieren i Fana etter overgangen fra Tertnes i vinter. På de ti første kampene for Fana har unggutten nettet fem ganger.

Djerv 1919 har som nevnt hadde en sesongstart over all forventning og vunnet samtlige sju kamper. Forrige helg måtte de slite for poengene hjemme mot Vestfossen. De kom under før minuttet var spilt, men scoringer Thomas Horneland og Maid Memic ga dem tre nye poeng i 2-1-seieren. Selv om de har vunnet samtlige kamper denne sesongen får de en tøff oppgave borte mot Fana, og vertene blir naturlige favoritter på eget kunstgress. Tror du Djerv 1919 fortsetter seiersrekka får du i skrivende stund 2,55 i odds på borteseier.

Spill på Langoddsen!

Maid Memic ble matchvinner for Djerv 1919 mot Vestfossen forrige helg.

Hjemmesterke romsdalinger

Lørenskog tok sin sjette strake seier i Norsk Tipping-ligaen sist mandag da de vant enkelt med 7-0 hjemme mot Stabæk 2. Den store snakkisen før kampen var comebacket til Bjørn Helge Riise. Etter å ha spilt høstsesongen for Sogndal i fjor la sunnmøringen skoene på hylla. Han er nå ansatt i Stabæk-akademiet som trener, men måtte snøre på seg skoene igjen for å fylle opp et svekket rekruttlag.

Vertene ledet med fire etter 20 minutter, og Riki Alba scoret ett i hver omgang. Den målfarlige spissen er dermed oppe i 15 nettkjenninger i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen, og på søndag er det Træffs midtstoppere som skal prøve å stoppe han.

Laget fra Molde by har fått en start på det jevne, og ligger midt på som nummer sju etter sju spilte kamper. Hjemme på Reknesbanen er Årvoll og Nordstrand slått, mens de tapte noe overraskende mot Aalesund 2. I fjor tapte de kun én hjemmekamp, så hvis Magnus Oltedals disipler skal opprettholde samme tall i denne sesongen må de gå ubeseiret gjennom resten av kalenderåret.

Sist helg røk Træff på et fortjent nederlag med 0-1 borte mot Spjelkavik. Vi har de høytflyvende gjestene fra Romerike som relativt klare favoritter i denne kampen, og de står til 1,55 i skrivende stund. Tror du de hjemmesterke romsdalingene bryter Lørenskogs seiersrekke får du 3,55 på hjemmeseier.

Lyn tilbake på Bislett

Søndag klokken 18 åpnes Bislett stadion for fotball i 2019, og hvilken kamp vi får! Lyn tar imot Ørn Horten til et herlig toppoppgjør midt i Oslo, og ingen av lagene har råd til å tape hvis de skal henge med Vålerenga 2 og FK Tønsberg i toppen.

Vertene hadde en lang reise forrige helg da de spilte borte mot Norild i Vadsø. Til tross for at de kom under tidlig viste de god moral og snudde med fire scoringer. Finnmarkingene ga seg ikke uten kamp, men da kampen var over sto det 4-3 på tavla i favør hovedstadslaget.

På hjemmebane var Lyn majestetiske i fjor og endte med råsterke 12-1-0. Poengtapet kom mot Senja som vant avdelingen og rykket opp. I år har Lyn, under sin nye trener Bent Inge Johnsen, åpnet med fire poeng på de to første hjemmekampene. Poengtapet kom mot Ullern, mens Drøbak-Frogn har blitt slått.

Ørn Horten startet hanglende, og vant kun én av de første fire. Nå kommer de imidlertid til Bislett fulle av selvtillit etter tre strake seiere. Sist helg ble Follo slått på Ski stadion etter en jevn kamp der Momodou Lamin Chams scoring drøye kvarteret før slutt ble kampens eneste. Etter at Ørn Horten tapte 2-3 for Frigg i serieåpningen i Oslo er tre strake bortekamper vunnet mot Grei, Drøbak-Frogn og nevnte Follo.

Noen steg bortover og noen trikkestopp oppover møtes Lokomotiv Oslo og Frigg på Marienlyst kunstgress, som begge lag spiller sine hjemmekamper på. «Loket» tok en meget komfortabel 5-0-seier borte mot Drøbak-Frogn på mandag. Resultatet var i overkant etter spill og sjanser, men seieren var naturligvis fortjent. I år som i fjor har Lokomotiv Oslo vært godt organisert og vanskelige å score på. Etter sju serierunder har de kun sluppet inn seks mål. På hjemmebane har samtlige tre kamper endt med uavgjort. 0-0 mot Grei, 0-0 mot FK Tønsberg og 2-2 mot Ready.

Frigg leverte flere gode prestasjoner i vinter og hadde planer om å kjempe i toppen, men etter at en fjerdedel av sesongen er unnagjort virker målet fjernt. De slapp inn hele seks mot borte mot Norild i starten av mai. Så virket det som skuta var på rett vei igjen da de slo Halsen 2-0 uka etter, men sist helg røk de 1-2 hjemme for jumbo Grei. Før sesongen hadde Frigg vært favoritt i dette oppgjøret, men slik lagene har fremstått denne sesongen får «Loket» et knapt favorittstempel. I skrivende stund er det 2,20 på hjemmeseier og 2,30 på borteseier. 

Hønefoss må vinne i nord

Hønefoss var favoritter i avdeling 6 før sesongen, men har slitt voldsomt på bortebane så langt. På de tre flyturene nordover har det blitt null poeng med hjem i bagasjen. 1-4 mot Tromsø 2, 0-2 mot Harstad og 1-2 mot Skjervøy er den foreløpige fasiten. Sist helg kom de seg tilbake på vinnersporet da Lillestrøms rekrutter ble slått 4-1 hjemme på AKA Arena, men denne helgen skal de ut på tur igjen og da blir de store underdogs.

For Finnsnes har åpnet sesongen på en strålende måte. De startet med to uavgjorte før de har fulgt opp med fire strake seiere mot Leknes, Lillestrøm 2, Fløya og Skjetten. Spesielt seieren borte mot Fløya i Tromsø var sterk der de snudde med scoringer i det 85. og 93. spilleminutt. Skulle de vinne den utsatte hjemmekampen mot Bodø/Glimt 2 vil de klatre opp på toppen av tabellen.

Selv om Hønefoss har slitt innledningsvis er sesongen på ingen måte over for laget fra Ringerike, men de kan ikke tape dette oppgjøret. For hvis Finnsnes vinner dette oppgjøret og hengekampen mot Bodø/Glimt 2 vil de ha en luke på hele elleve poeng ned til Hønefoss. Den blir fryktelig vanskelig å tette, derfor er Hønefoss nesten avhengige av å få med seg poeng her.

Enda lenger nord møtes Skjervøy og Gjelleråsen til et uventet toppoppgjør. Vertene har reddet plassen i siste serierunde to år på rad, men har hatt en magisk sesong så langt. Etter sju kamper ligger de på toppen av tabellen, og har opparbeidet seg en luke på hele tolv poeng ned til nedrykksstreken. Sist helg kom de under i bortekampen mot Bodø/Glimt 2, men snudde til 2-1-seier takket være scoringer av Erlend Pedersen og Krister Skogli. Det var lagets tredje strake seier, men de får en tøff oppgave når Gjelleråsen kommer på besøk.

Laget til Ørjan Heiberg har sneket seg oppover på tabellen i mai måned, og har i likhet med helgens motstander tre strake seiere. Skjetten, Tromsø 2 og Ullensaker/Kisa 2 er slått i tur og orden. I kampen mot Ullensaker/Kisas rekrutter sist mandag kom de tidlig under med to, men vant til slutt komfortabelt med 5-2 etter et hat-trick av Emil Åkvåg.

To lag med tre strake seiere. Stopper begges rekke her? Vi spår en meget jevn kamp og holder Skjervøy som knappe favoritter hjemme på Lerøy stadion. I skrivende stund er det 2,20 i odds på vertene og 2,30 på gjestene. 

Spill på Langoddsen!

Relaterte artikler