Rundens godbiter

En toppkamp som ikke er en toppkamp i Bodø, Rocky i storform og røde kort i øst og vest. Dette er den niende serierundens godbiter.

UAVGJORT: Vestfossen presset Fjøra tilbake, men sogningene holdt unna i oppgjøret som endte 1-1 sist helg.
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:6. juni 2019Endret:2. januar 2023

På lørdag møtes Lørenskog og Spjelkavik til lunsjkamp klokken 14 på Rolvsrud i det som bør bli en meget severdig affære mellom to lag som sprudler offensivt om dagen.

Vertene har hatt en knallsesong, men til tross for sju strake seire er de på andreplass med ett poeng opp til Eidsvold Turn. Sist helg var de i Molde og vant veldig overbevisende med 3-0 mot Træff i det som må kunne betegnes som en tøff bortekamp.

Spesielt den andre scoringen var det klasse over. De brøt inne i egen 16-meter, stormet i angrep med mange mann og det slutt satte Zirak Ahmed kula i nettet. Akkurat som å se Real Madrid i glansdagene. Høydepunktene fra kampen kan du se her.

Spjelkavik så veldig skarpe ut i vinter, men hadde en litt trøblete start på sesongen. Pila har imidlertid pekt rett vei den siste måneden, og de kommer på Østlandet med tre strake seire. Lørenskog må uansett finne seg i å være store favoritter, for hjemmebane har de vunnet fire av fire og scoret 19 ganger i år. I skrivende stund er oddsen på Lørenskog 1,45. Kampen kan du spille på her.

Lokaloppgjør i Oslo by

Søndag kveld klokken 18 møtes Årvoll og Nordstrand nederst i Groruddalen. Kampen er på tippekupongen sammen med ni andre kamper fra Norsk Tipping-ligaen, samt to fra PostNord-ligaen. Vertene har hatt en mager poengfangst etter opprykket i fjor høst, men har ikke blitt utspilt i noen kamper. De ga blant annet serieleder Eidsvold Turn en tøff kamp i oppgjøret som endte med 0-1-tap i slutten av april.

Sist helg tok Årvoll den korte turen til Rommensletta med håp om poeng, men måtte reise tomhendte hjem i kampen som endte 2-0 til hjemmelaget. Årvoll spilte en svak førsteomgang og mistet også midtstopper Tom Sadeh med strekk etter ti minutter. De hevet seg etter pause og hadde blant annet to annullerte scoringer, uten at det hjalp i poengprotokollen.

I forrige hjemmekamp kom sesongens hittil eneste seier da Herd ble slått 4-1, og på søndag skal de prøve å klatre opp på trygg grunn når nabo Nordstrand tar den korte turen opp til Årvoll. Gjestene tapte 1-3 borte mot Herd sist kamp, men har kommet godt i gang totalt sett og er på 9. plass. Derfor blir de knappe favoritter i denne kampen og står til 2,00 i odds i skrivende stund.

Toppoppgjør på Intility

Vålerenga 2 rykket ned i fjor, men har vist at de har planer om å ta korteste vei tilbake til PostNord-ligaen. På de åtte første kampene har de kun avgitt poeng i én kamp, og på mandag ble Mjøndalen 2 slått med 5-2 i Buskerud. På lørdag kommer FK Tønsberg på besøk til Intility Arena, og gjestene fra Norges eldste by har startet meget solid.

Foran dette oppgjøret er de på andreplass, men de fikk seg en liten nedtur sist helg da de spilte 0-0 hjemme mot Ready i en kamp de produserte få målsjanser. Vålerenga 2 blir naturlige favoritter, og hvis de skulle vinne denne begynner de å få en luke på toppen av tabellen som det blir vanskelig å tette.

Lyn er på tredjeplass, men vil passere FK Tønsberg på målforskjell hvis de vinner hengekampen mot Frigg. De har allerede avgitt poeng i tre kamper, og har ikke råd til mange feilskjær fremover hvis de skal holde følge med Vålerenga 2 i toppen. De møter Follo på søndag kveld klokken 18.

STORSEIER:Halsen slo Norild hele 9-1 hjemme i Larvik forrige helg. 

Forhåndsfavoritt i rute

Fløy var spådd som opprykkskandidat i avdeling 3, og har enn så lenge innfridd forventningene. De ligger på topp med tre poeng ned til Viking 2, og er det eneste lag i avdelingen som er ubeseiret så langt. På mandag vant de med imponerende 4-1 borte mot Pors, og denne helgen skal de ut i en ny tøff kamp borte mot Madla i Stavanger.

Madla har startet omtrent som forventet og er nummer fem foran denne kampen med åtte poeng opp til Fløy. Sist kamp fikk de deng av Viking 2 og tapte hele 1-6, men nå kommer de hjem til Madla Handelslag Stadion der de har tatt poeng i tre av fire kamper så langt. Tapet kom mot topplaget Brodd, og Fløy er på papiret et enda sterkere lag. Dermed blir de favoritter i dette oppgjøret og står til 1,75 i odds.

I avdeling 4 gikk resultatene spenningens vei sist helg da både Djerv 1919 og Vard Haugesund tapte. Dermed spisset det seg enda mer til i toppen. Djerv 1919 hadde tatt full pott før de røk 0-1 for Fana i Bergen etter at vertenes midtstopper Mats Walberg ble matchvinner få minutter før slutt.

Foran den niende serierunden ligger Djerv 1919, Fana og Vard Haugesund på topp, og trioen har overkommelig motstand denne helgen. Djerv 1919 møter Sogndal 2, Fana møter Valdres og Vard Haugesund møter Vestfossen. Samtlige topplag på hjemmebane mot lag de blir store favoritter mot.

I Sogndal møtes to lag som er spådd i hver sin ende av tabellen. Nyopprykkede Fjøra fikk med seg ett poeng hjem fra Buskerud da de klarte 1-1 på naturgress mot Vestfossen sist helg. Andreas Lereim Olsen scoret etter kvarteret, og selv om Vestfossen utlignet ved Preben Røren etter en drøy halvtime kom aldri vertene nærmere enn to stolpetreff i andre omgang.

Ut ifra de åtte første seriekampene virker det som det blir en kamp for å overleve mellom Valdres, Bergen Nord, Vestfossen og Fjøra. Dermed var det viktig for Fjøra å unngå tap sist helg, og skulle de få med seg poeng i denne runden vil det være en bonus. For motstander Fyllingsdalen er inne i en meget god stim etter en svak sesongstart.

Tre strake seiere og elleve scorede mål viser fasiten for de lilla fra Bergen by. Sist helg smadret de topplaget Vard Haugesund hele 4-1 etter scoringer av Erik Huseklepp, Eirik Kampenes, Sebastian Brudvik og Johan Stormyr. De blir favoritter i Sogndal på lørdag, og står til 1,70 i skrivende stund. Innfrir Fyllingsdalen? Spill på kampen her.

MÅLJEGER: Fyllingsdalens Eirik Kampenes har scoret tre mål på de siste 120 minuttene han har spilt, og jakter nye scoringer mot Fjøra på lørdag.

Rødt på rødt på rødt

Nybergsund mistet nesten hele laget etter nedrykket fra PostNord-ligaen i fjor, og var fullstendig ribbet rundt juletider. Utover vinteren ble det signert mange spillere, og i de siste treningskampene før seriestart virket blåbuksene som en outsider i opprykkskampen i en avdeling som på forhånd så åpen ut.

Laget leverte også i åpningen da de vant 1-0 borte mot Tiller, men siden den gang har stort sett pilen pekt feil vei. Fire strake tap er fasiten foran søndagens hjemmekamp mot godtgående Gjøvik-Lyn, og fortsetter trenden blir det en kamp for å overleve for Nybergsund. De har i tillegg pådratt seg utrolige fire røde kort på sesongens åtte første seriekamper.

Gjøvik-Lyns prestasjoner står i enorm kontrast til Nybergsund, og laget fra vestsiden av Mjøsa er kun målforskjellen unna tabelltopp etter åtte spilte kamper. Rocky Lekaj ble signert fra Fredrikstad i vinter, og spissen har levert så til de grader med ni scoringer og meget godt spill.

Etter at de gikk på en stjernesmell med 3-6 borte mot Ranheim 2 for to uker siden slo de tilbake med 1-0-seier hjemme mot Kolstad sist helg. Der ble Stian Akernes matchvinner med sin tredje scoring for sesongen. Sammen med blant andre kaptein Dag Alexander Olsen og Ole Thomas Skogli virker Gjøvik-Lyns offensiv veldig skarp og bakerst har slovakiske Andrej Novak stengt butikken etter overgangen fra Steinkjer i vinter.

Fra Ranheim 2 på topp til Raufoss 2 på nedre halvdel skiller det kun seks poeng, og de fire kampene før sommerferien kan bli veldig avgjørende for hvilke lag som må kjempe for fornyet kontrakt utover høsten og hvilke som blir med i opprykkskampen. Noe annet enn tre poeng for Nybergsund vil være et nederlag, men Gjøvik-Lyn i knallform må finne seg i å være favoritter på søndag og står til 1,80 i odds.

En toppkamp som ikke er en toppkamp

Junkeren og Hønefoss var spådd på topp tre av Norsk Tipping, men lagene har til gode å levere over tid denne sesongen. Foran søndagens oppgjør i Nordlandshallen i Bodø er de henholdsvis på 9. og 10. plass med åtte poeng opp til serieleder Finnsnes.

Vertene har trøblet voldsomt på bortebane der fire av fire er tapt. Sist helg røk de 1-3 i Harstad etter en svak førsteomgang der de slapp inn samtlige tre mål. 2-0-scoringen til Marchus Strømøy Kajander var en perle av et frispark som du kan se 1 minutt og 11 sekunder ut i kampsammendraget.

Bortebane har også vært Hønefoss’ store hemsko, og i likhet med Junkeren er fire av fire på tur tapt. Sist helg så de ut til å få med seg poeng hjem fra Finnsnes da innbytter Remond Mendy utlignet til 2-2 med et brassespark ti minutter før slutt. Spissen gjorde for øvrig gjorde comeback i HBK-drakta seks år etter at han spilte i Eliteserien for samme lag.

To sene scoringer av Mirnes Selamovic og Sverre Skoglund ga imidlertid 4-2-seier til Finnsnes, og null poeng med på flyturen sørover for Hønefoss som dermed har tapt både mot Tromsø 2, Harstad, Skjervøy og Finnsnes på bortebane denne sesongen. Selv om Junkeren har slitt på bortebane har de vært langt bedre i egen stue og vunnet tre av fire i Nordlandshallen. Mot bortesvake ringerikinger blir de klare favoritter og står til 1,77 i skrivende stund.

HAVFISK STADION: Melbo og Finnsnes møtes i Vesterålen søndag klokken 13.

Vertene reddet 2-2 helt på tampen borte mot Lillestrøm 2 sist helg da innbytter Ruben Tollefsen pirket inn utligningen i blank kasse. Det var lagets sjuende strake seriekamp uten tap etter at de røk 1-2 for Gjelleråsen i premieren.

Finnsnes startet sesongen med to uavgjorte før de fant rytmen, og nå har de kruttsterke fem strake seire. Sist helg ble som nevnt Høneføss slått, og da viste de moral ved å vippe kampen i sin favør på tampen. De leder poenget foran trioen Gjelleråsen, Fløya og Skjervøy, men har også én hjemmekamp mot Bodø/Glimt 2 til gode og kan sånn sett ha fire poeng å gå på til konkurrentene.

Sist lagene møttes i Melbu endte det 1-1, og vi tror på en ny jevn toppkamp i Vesterålen. Finnsnes må finne seg i å være knappe favoritter og står til 2,20 i skrivende stund, mens hjemmeseier gir 2,30 i odds. Spill på kampen her.

God serierunde! Og husk: Her kan du se høydepunktene fra kampene som sendes fra Norsk Tipping-ligaen.

Relaterte artikler