Rundens godbiter

Tre avdelinger er på vei inn i sommerferie, men først skal de siste kreftene skvises ut. Serierunde nummer elleve står for tur og dette er rundens godbiter.

TOPPSCORER: Flints Adrian Krysian er toppscorer i avdeling 3 med elleve scoringer. Foto: Anders Rossvoll
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:20. juni 2019Endret:2. januar 2023

Eidsvold Turn troner alene på toppen av avdeling 1 med seks poeng ned til Lørenskog. Forrige helg ble nettopp Lørenskog nedsablet med hele 4-0 på Myhrer stadion i en meget snodig fotballkamp.

Vertene mistet både André Trandum Nordlie og Stian Teksum med skader i løpet av de første 45 minuttene, og det var Lørenskog som var nærmest scoring før hvilen. Men i løpet av syv magiske minutter i starten av andre omgang rant målene inn som perler på en snor. Oliver Stenseth, Sondre Rustad Rudi og Markus Furseth gjorde 3-0 på fire minutter, før Turn-toppscorer Ingoluf Örn Kristjansson avsluttet det hele med et dessertmål til 4-0.

Lørenskog spilte også uavgjort hjemme mot Spjelkavik for to uker siden, og kan dermed ikke tillate seg mange feiltrinn fremover hvis de skal henge med Eidsvold Turn i toppen. På lørdag kan de riktignok tillate seg å ha et håp om at Turn skal avgi poeng når de setter seg på bussen i retning Plankebyen og bortekamp mot Kråkerøy.

LES OGSÅ:Bruk hashtaggen #NTligaen

Laget som spiller sine hjemmekamper på Fredrikstad stadion har hatt en sesong full av blandede resultater. På de tre siste har de tapt hjemme for Aalesund 2, vunnet borte mot Molde 2 og på tirsdag reddet de 1-1 hjemme mot Stabæk 2 på tampen da Herman Blystad utlignet. Selv om de innehar 9. plassen på tabellen før denne kampen blir det ingen enkel oppgave for Eidsvold Turn, men gjestene blir naturligvis ganske klare favoritter og står til 1,40 i skrivende stund. De har kun avgitt poeng i én kamp denne sesongen da de spilte 1-1 borte mot Spjelkavik.

Da lagene møttes her i fjor ble det enorm dramatikk. Eidsvold Turn gikk opp i 2-0 etter timen og da forventet alle at kampen var avgjort, men Kråkerøy ga ikke opp og fikk lønn for strevet på overtid da de utlignet. Turn nektet imidlertid å gi seg, og fem minutter inn i tilleggstiden ble midtstopper Runar Flugheim Heggestad matchvinner for den nåværende serielederen i avdeling 1 i Norsk Tipping-ligaen. Vi håper på en like spennende kamp i år og anser dette som rundens godbit i avdeling 1.

Godbit på Marienlyst

Frigg var sett på som en toppkandidat før sesongen, men til tross for gode resultater i treningskampene i vinter mot kvalifisert motstand ble det flere nedturer i seriestarten. Nå ser det imidlertid ut til at formen er i anmarsj for Magnus Aadlands menn, og selv om opprykkstoget med all sannsynlighet har forlatt perrongen har Frigg fortsatt mye å spille for i år.

På mandag vant de 1-0 borte mot et sterkt Mjøndalen 2-lag som blant annet hadde med Vamouti Diomande, Alfred Scriven og Jibril Bojang. Det var lagets andre strake seier etter at Ullern ble beseiret 2-1 helgen før, og nå har Frigg kontakt med lagene foran på tabellen. Eksempelvis er det kun fire poeng opp til Ørn Horten på tredjeplass, og Frigg har i tillegg én kamp til gode.

Lørdagens motstander må kunne betraktes som en liten overraskelse denne sesongen. FK Tønsberg var riktignok spådd der oppe, men er foreløpig det eneste laget som har klart å gi serieleder Vålerenga 2 kamp på tabellen og de er også det eneste laget som har slått dem. Foran helgens runde er laget fra Norges eldste by på andreplass, to poeng bak hovedstadens menn. 

Selv om Frigg er ti poeng bak FK Tønsberg på tabellen er de fullt kapable til å gi gjestene en trøkk her, og dette bør bli en severdig affære med høyt tempo. Vi holder en bitteliten knapp på FK Tønsberg, men den er hårfin. Du får 2,30 på hjemmeseier og 2,25 på borteseier i skrivende stund.

Målfest i vente?

I Stavanger møtes Brodd og Vindbjart til en kamp som, på papiret, ser både morsom og målrik ut. Brodd startet sesongen strålende med 15 poeng på de seks første kampene, men er inne på et lite blindspor om dagen. Etter tre strake tap fikk de stoppet rekken sist helg da de spilte 1-1 borte mot et forsterket Start 2-lag. Det bør kunne gi litt etterlengtet selvtillit inn mot dette oppgjøret, for forsvarsspillet på eget kunstgress har vært under enhver kritikk de siste ukene.

Først røk Brodd 2-6 for Viking 2 i slutten av mai før de fulgte opp med tennissifrene 3-6 mot Mandalskameratene for to uker siden. Denne helgen skal de prøve å stoppe «Berry» Gerezgi som er gjestenes toppscorer med seks mål denne sesongen. Vindbjart gjorde det vanskelig for seg selv da de kom under med 0-2 før pause mot Madla hjemme før pause i Vennesla sist helg.

To scoringer av Robert Skårdal, samt et selvmål og en scoring av Lasse Næss ga imidlertid tre poeng til slutt. De tre siste scoringene kom i løpet av kampens seks siste minutter noe som ga god valuta for inngangspengene på Moseidmoen denne lørdagen. Det var Vindbjarts femte strake kamp uten nederlag, og de har også tatt poeng i fire av fem bortekamper denne sesongen. Lagene er tabellnaboer på femte- og sjetteplass foran dette oppgjøret, og duoen har ti poeng opp til ledende Fløy.

Hat-trick-helt

Vard Haugesund tok tre kontrollerte poeng borte mot Bergen Nord forrige helg da de vant 3-0. Angriperne Stian Barane og Robert Kling scoret ett hver, og duoen er oppe i 13 seriemål totalt denne sesongen. Avstanden opp til serieleder og nabo Djerv 1919 er fortsat på tre poeng etter at de vant hele 10-1 borte mot Valdres. Djerv 1919s kaptein og toppscorer Maid Memic scoret utrolige syv ganger og er oppe i tolv seriemål foran vårsesongens siste kamp.

På det strøkne teppet på Haugesund stadion har Vard vunnet samtlige fem oppgjør denne sesongen og banket inn 19 scoringer. Dermed blir de klare favoritter i lørdagens oppgjør, men motstander Stord bør kunne gi vertene kamp om poengene. For etter å ha reddet plassen i siste serierunde i to år på rad har de i praksis sikret plassen allerede med 13 poeng ned til nedrykk etter ti spilte kamper. Forrige helg lå de under med to til pause mot Brann 2, men i løpet av seks minutter i andre omgang snudde de kampen og vant til slutt 5-2.

Ole Kallevåg ble den store helten med hat-trick i løpet av tolv minutter. 17-åringen signerte for Stord foran denne sesongen etter å ha spilt 5.-divisjon for Bremnes i fjor, og har tatt overgangen på en fin måte. I tillegg til de tre scoringene sist helg ble han matchvinner i serieåpningen borte mot Os i kampen Stord vant 1-0.

Vard Haugesund står til 1,28 i skrivende stund, men hvis du tror at Stord fortsetter den fine trenden de er inne i med tre strake seire får du 5,95 i odds på borteseier.

Nedrykksduell i skogene

Før serien ble sparket i gang i april var oppgjøret mellom Nybergsund og Brumunddal i slutten av juni sett på som et potensielt toppoppgjør. I stedet har det utviklet seg til å bli et interessant bunnoppgjør, der spesielt Brumunddal bør få med seg noe for å tette luken opp til sikker plass før de går ut i sommerferie.

Nybergsund byttet ut hele laget etter nedrykket fra PostNord-ligaen i fjor, og åpnet også på strålende med seier borte mot Tiller. Siden har pilen stort sett pekt feil vei, og etter ti spilte kamper er de på 10. plass med fire poeng ned til Steinkjer under streken.

Nå er de riktignok i ferd med å snu skuta etter en tung periode med fire strake tap. På de to siste kampene har det blitt fire poeng. Først ble sterke Gjøvik-Lyn beseiret med 2-1, før de spilte 2-2 mot Kongsvinger 2 sist helg. Der ledet de riktignok med to og mistet seieren på overtid, men trenden er i hvert fall positiv for laget som rykket ned fra OBOS-ligaen (daværende Adeccoligaen) i 2011 og spilt syv strake sesonger på nivå tre før de datt ned i fjor.

Lørdagens motstander Brumunddal startet svakt i fjor, men en meget sterk midtre del av var med på å gi laget en solid 4. plass på tabellen. Troppen er den samme i år, sett bort ifra at offensive Mathias Pedersen Aasand har meldt overgang til Lyn. Han scoret elleve mål i fjor og er savnet, men det defensive sitter heller ikke like bra i år. Hjemme på Sveum ble det kun ni baklengsmål i fjor, mens de allerede har sluppet inn ti denne sesongen.

Nybergsund har vunnet to av fire hjemmekamper, og scoret to mål i samtlige fire kamper. Brumunddal har på sin side kun to poeng fra fem bortekamper og de har ikke scoret to mål i noen av disse oppgjørene. Nybergsund blir favoritter på eget kunstgress og står til 1,80 i skrivende stund.

Kampen om ferietronen

Fløya og Gjelleråsen har levert to bunnsolide vårsesonger og én av dem tar ferie på toppen av tabellen. De grønnkledde fra Tromsø har størst sjanse siden de har bedre målforskjell og møter, på papiret, enklere motstand i vårsesongens siste kamp.

Hjemme på Fløya Arena er fire av fem vunnet, og det er kun solide Finnsnes som har fått med seg noe hjem. Etter at Fløya røk 0-3 borte mot Melbo i starten av juni er tre strake vunnet mot Skjetten, Leknes og Skjervøy. Spissen Jonas Simonsen, som kom fra rivalen Finnsnes før sesongen, har banket inn pene syv scoringer på de siste tre og blir en mann Hønefoss-forsvaret må prøve å stoppe på søndag.

Lagene fra Ringerike var sett på som en soleklar opprykksfavoritt før sesongen, men svake prestasjoner og skader på nøkkelspillere denne våren må ta sin del av skylden for at de kun har to poeng ned til nedrykksstreken og faktisk kan ta ferie på nedrykk. Forrige helg ble Skjetten slått 2-0 hjemme på AKA Arena, men på bortebane har de vært nitrist. Fem turer til Nord-Norge har gitt null poeng og 14 baklengsmål. Fløya blir store favoritter og står til 1,60 i skrivende stund.

Et brukbart stykke sørover skal Gjelleråsen avslutte vårsesongen på praktfullt vis etter å ha vunnet seks strake kamper. Forrige helg ble det en imponerende 3-1-seier i Harstad der de ledet med tre før halvtimen var spilt og kontrollerte inn tre poeng. Gjelleråsen har mange strenger å spille på offensivt, blant annet ved hjelp av lange og knallharde innkast som de scoret på i Harstad forrige helg. Forsvarsspiller Abdel-Hedi Ali er en konstant trussel på dødball, mens den offensive trioen Emil Åkvåg, Kristian Bjørndalen og Markus Kaasa har notert seg for 15 scoringer så langt.

Motstander i siste kamp før ferien er et annet topplag i Finnsnes. Laget som også spiller i grønt hadde fem strake seire før de røk 0-1 borte mot Melbo før et par uker siden. Sist helg skulle de slå tilbake i hjemmekampen mot Junkeren, og selv om de tok ledelsen to ganger endte det med 2-2. De er på 4. plass foran helgens kamper med fire poeng opp til Gjelleråsen, men har én kamp til gode. Trener Alexander Samuelsen kan glede seg over at laget har vært sterke defensivt, og det er kun Melbo som har sluppet inn færre mål. Det kan komme godt med mot Gjelleråsen som kun har gått målløse av banen i én kamp i år. På topp herjer Vebjørn Grunnvoll som vanlig. Den fysisk robuste midtspissen som har kamper for Bodø/Glimt har scoret syv ganger denne sesongen, og er nummer to på toppscorerlista sammen med Junkerens Ivar Unhjem. På topp troner nevnte Jonas Simonsen med elleve scoringer totalt.

Fortsetter seiersrekka til Gjelleråsen? Spiller du på hjemmeseier får du 2,05 i skrivende stund.

Sommerferie

Etter helgens runde kan vi ønske lagene i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4, 5 og 6 en god sommerferie. Neste seriekamp for guttene spilles fra og med lørdag 20. juli.

For avdeling 1, 2 og 3 skal det spilles fire runder til, noe som betyr at de går ut i ferie fra og med helgen 13.-14.juli og er tilbake igjen i spill 10.-11.august.

De observante har allerede merket seg at det spilles fotball hver eneste helg sommeren igjennom, ergo er det ingen grunn til å bli sittende i solstolen på terrassen i helgene. Fotball er best på stadion. God sommer! :-) 

Relaterte artikler