lotto

I kveld trekker vi ca. 39 ekstra Lotto-millionærer – som ikke trenger å ha ett eneste riktig tall

Det blir en ekstra spesiell start på jula for ca. 39 Lotto-spillere. Kanskje du blir en av de heldige?

KLARE: Trekningsredaktørene (Lars Hulleberg og Pie-Christine Skagsoset Norseng) er klare til å ringe ca. 39 ekstra Lotto-millionærer lørdag 16. desember.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:6. desember 2023Endret:15. desember 2023

Da var vi her igjen. Julelysene tennes og vi trer inn i en sesong med ro og familiehygge. Kanskje klarer vi å senke skuldrene og sette litt ekstra pris på tiden med våre kjære.

Her på Norsk Tipping begynner julefreden å senke seg – men i år, som tidligere år, krydrer vi også førjulstida med litt ekstra Lotto-spenning.

For de som har spilt Lotto siden høstens Supertrekning, ligger det en potensiell overraskelse i luften. Lørdag 16. desember kan en uventet telefonsamtale sende pulsen opp i skyene.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Dette er Supertrekning

I Supertrekning i Lotto ringer vi ekstra mange Lotto-millionærer. Slik henger det sammen:

 • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år: Påske, sommer, høst og jul.

 • I Super-trekning trenger man ingen rette tall for å vinne.

 • Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (16. september).

 • Hver premie i Supertrekningen er på 1 million kroner.

 • I trekningen vil du ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden lørdag 16. september.

 • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at du også kan bli millionær dersom du får sju rette denne kvelden.

 • Supertrekning-potten opparbeides ved at det hver uke overføres 7,5 prosent fra premiepotten i Lotto. Dette resulterer i en ekstra stor premiepott som blir utgangspunktet for antall vinnere av Supertrekningen – som denne gangen er ca. 39 heldige.

(Jule-) forberedelser på høygir

Forventningene hos vårt vinnerteam er som alltid skyhøye og forberedelsene er i full gang for å gjøre denne kvelden uforglemmelig. Vi snakker om grundig planlegging, ekstra sikkerhetstiltak, og selvsagt, det ultimate ansvaret: Å ringe de heldige vinnerne.

ØVELSE GJØR MESTER: Trekningsredaktørene Tina Wasa Kartomten (t.v.), Gro Synstad og Steinar Bjørnsson har mye erfaring med å ringe millionvinnere.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Er du med?

Lørdag 16. desember blir litt av en Lotto-kveld. Ikke bare sparker vi i gang årets siste, men koseligste Supertrekning – vi skal så klart også ha den ordinære Lotto-trekningen.

Kort oppsummert – dette står på menyen lørdag 16. desember: Ca. 39 millioner kroner fordelt på 39 personer og/eller andelsbank og ca. 18 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de med sju rette.

Kanskje vi snakkes? Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler