flaxvinnerhistorie

Samboerpar skrapte frem 1 million på julaften

- Nå tror vi på julenissen, ler samboerparet fra Stavanger, som skrapte frem 12 julenisser på stor JuleFlax-kalender og vant toppremien. 

VANT TOPPREMIEN: På selveste julaften kunne et samboerpar fra Stavanger glede seg over 1 million kroner ekstra på konto.
Forfatterbilde Norsk TippingAne-MarthePedersenPublisert:25. desember 2020Endret:2. januar 2023

Paret fra Stavanger kjøpte én felles Flax-julekalender for jula 2020. På den siste luka skjulte den tolvte nissen seg, og etter å ha sjekket flere ganger var det ingen tvil: 1 million kroner ekstra på konto - på selveste julaften. 

Skrap Flax digitalt her

Tilfeldig trekking med familien

Det er nærmest blitt en tradisjon for Stavanger-paret å kjøpe inn Flax-kalendere. De kjøper inn både til seg selv og familien, men hvem som får hvilke kalendere trekkes tilfeldig.

- Jeg og samboeren pleier å ha felles julekalender, mens de andre får en hver. At toppremien skulle ligge i den vi trakk hadde vi aldri turt å drømme om, sier mannen.

På spørsmål om milliongevinsten hadde gått opp for paret humret de begge to:

- Nei, det er fortsatt uvirkelig. Men, vi har nå telt over flere ganger og kommer frem til 12 nisser hver gang, så da må vel stemme.

Les også:Berit ble millionær med Flax Julekalender

Ekstra feiring på julaften

Paret påpeker at julaften gikk relativt normalt for seg i år, men at det var mer kribling enn det vanligvis pleier å være etter det som hadde skjedd julemorgenen.

- Vi har nok ikke landet helt enda, også måtte vi jo feire litt ekstra på julaften, sier de. 

Pengene skal brukes på hus - og hytteprosjekter. 

- Nå tror vi på julenissen, ler de, og referer til de 12 julenissesymbolene de skrapte frem. 

Norsk Tipping gratulerer det heldige samboerparet. 

Vinnersjanse toppremier:

 • Flax Julekalender 1: 500 000 - 2 toppremier

 • Stor Flax Julekalender 1: 300 000 - 4 toppremier

 • De digitale Flax julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles og dermed ikke en øvre grense for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.

            

Vinnersjanse Flax:

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (alle typer Flax-lodd): 9 049 408

 • Antall førstepremieutbetalinger 2019 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2019: 45

 • Antall millionærer i 2019: 45

 • Høyeste premieutbetaling i 2019: 4 800 000 kr (Flax for livet)

 

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

 • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2023: 44

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler