Sandviken på gulljakt - hinter om nye spillere

Sandvikens kvinner troner på topp når høstsesongen sparkes i gang lørdag. Trener Alexander Straus innrømmer de ser etter forsterkninger på midtbanen.

SERIELEDER: Blir det mer jubel for Sandviken-spillerne Meryll Abrahamsen og Mia Jalkerud i høst?
Norsk Tipping
Publisert:5. august 2021Endret:3. januar 2023

Dette er lørdagens kamper i Toppserien:

Lyn – Sandviken, Kringsjå kunstgress

Sandviken går inn i høstsesongen som serieleder, men Rosenborg er bare ett poeng bak. Toppserien.no har tatt en prat med Sandviken-trener, Alexander Straus, før høstsesongen settes i gang.

Les også: For mange er det en lettelse at vi ringer

Toppserien på Oddsen

Vilde Bøe Risa fikk bare tre kamper for klubben før hun ble klar for Manchester United. Straus forteller at de ser etter spillere i midtbaneleddet som kan erstatte henne, men at det kommer an på hvem som er tilgjengelige:

– Vi får se om det kommer inn noen. Det kommer helt an på om de riktige spillerne er tilgjengelig, men vi er fornøyde med de spillerne vi har.

En spiller som allerede har kommet inn er Aurora Mikalsen. Keeperen er hentet som en erstatter for Teagan Micah, men Straus sier at hun ikke bare kan komme inn og forvente at hun blir førstekeeper. Det er nemlig tøff konkurranse om plassene:

– Vi har et godt keeperteam i Sandviken. Det er selvfølgelig tøff konkurranse om plassen, akkurat som det er på alle posisjoner hos oss.

Sandviken ligger som nevnt ett poeng foran Rosenborg. Deretter følger Vålerenga og LSK Kvinner seks poeng bak. Sandviken-treneren sier at disse fire lagene havner på de fire øverste plassene, men hvem som havner hvor er han mer usikker på:

– De fire lagene kommer nok til å havne på de fire øverste plassene, men i hvilken rekkefølge er alt for tidlig å si.

– Alle ønsker til syvende og sist å bli best. Hvis vi kunne fått en medalje eller i beste fall kunne kjempet om gullet ville det betydd utrolig mye for oss.

Til helgen venter Lyn i en tøff bortekamp. Straus tar på ingen måte lett på lørdagens motstander:

– Lyn er en tøff motstander. Lyn har vært et lag som har vært vanskelig å møte for flere lag denne sesongen. Vi har stor respekt for dem og vet at vi må prestere opp mot vårt beste. Klarer vi det, så har vi stor tro på at vi kan slå dem.

– Men det er ingen kamper i Toppserien som er lette, og Lyn er en veldig skummel motstander for alle.

Da lagene møttes i våres vant Sandviken hele 5-0. Mye tyder på at det blir jevnere på lørdag.

Kampstart er klokken 15.00.

Toppserien på Oddsen

Vålerenga – Kolbotn, Intility Arena

Vålerenga er favoritter hjemme mot Kolbotn, men lørdagens bortelag vant tre av de siste fire kampene før sommerferien og har selvtillit.

Kolbotn ligger sjetteplass på tabellen, men det er kun fire poeng ned til direkte nedrykk. Alt tyder på at vi får en thriller i bunnen av tabellen i høst.

Vålerenga avsluttet vårsesongen dårlig, og tapte mot Sandviken og Rosenborg, samt at de spilte uavgjort mot LSK Kvinner i de tre siste kampene før ferien. Det betyr at hovedstadslaget nå har seks poeng opp til Sandviken på tabelltopp. Med andre ord har ikke Vålerenga råd til å gå på flere feilskjær om de skal vinne gull også denne sesongen.

Blåtrøyene har hatt en tredagers «minicamp» i Gøteborg i forkant av denne kampen, og spilte blant annet treningskamp mot Kristianstad DFF. Det oppgjøret endte 2-2, og nysigneringen Agnete Nielsen (Brøndby) scoret i sin uoffisielle debut. I tillegg har klubben signert Thea Bjelde fra Arna-Bjørnar. Begge disse kan få sine debuter mot Kolbotn.

Thea Bjelde scoret rundens mål like før sommerferien:

Celin Bizet Ildhusøy sikret ett poeng borte mot LSK Kvinner i siste kamp før ferien, men kantspilleren har nå signert for franske PSG. Det er en stor svekkelse for Vålerenga, og Toppserien har blitt en attraksjon fattigere.

Da lagene møttes på Sofiemyr Stadion tidligere denne sesongen, var det Vålerenga som vant 2-1. Kolbotn ledet til pause, men to mål fra Dejana Stefanovic sørget for at tre poeng ble med tilbake til Valle.

Kampstart på Intilty Arena er klokken 15.00 lørdag.

 

Arna-Bjørnar – LSK Kvinner, Arna idrettspark

Arna-Bjørnar avsluttet vårsesongen sterkt med tre strake seiere. Det førte til at de klatret helt opp til femteplass på tabellen før toppserielagene tok sommerferie. LSK Kvinner er på sin side plassen foran Arna-Bjørnar, men luken ned til bergenserne er på hele ni poeng.

Lørdagens hjemmelag har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer og har hentet Julie Madsen (Aalborg), Ingrid Andreassen (Sandefjord) og Emma Rolston (Eastern Suburbs AFC) til klubben. Likevel ser de svekket ut før høstsesongen, ettersom at Thea Bjelde (Vålerenga), Maria Østervold (lånt til Åsane), Mia Jalkerud (ukjent) og Gudbjörg Gunnarsdóttir (ukjent) har forsvunnet ut portene. Spesielt Thea Bjelde vil bli savnet i Bergen. Bjelde fikk 75 opptredener for A-laget og var kaptein denne sesongen. Til Bergensavisen sier hun at det er med tung hjerte at hun forlater Arna-Bjørnar:

– Da var det min tur å reise videre. Det er med tungt hjerte jeg forlater klubben, men for meg var tiden inne for å søke nye utfordringer.

LSK Kvinner har på sin side hentet inn landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand. Hun får etter all sannsynlighet re-debuten sin for LSK Kvinner i denne kampen.

Sist lagene møttes i Bergen var det hjemmelaget som stakk av med seieren. Meryll Abrahamsen blokkerte et utspill fra keeper og ballen havnet i mål.

Kampstart er klokken 15.00 lørdag.

 

Klepp – Avaldsnes, Klepp Stadion

Disse to lagene møtte hverandre for bare en knapp måned siden. Da var det Avaldsnes som vant 3-0.

Siden den gang har Nick Loftus trukket seg som Klepp-trener. Skotten har levert godt på Jæren, og har bidratt med at klubben tok sølv i 2018 og bronse i 2019.

Loftus sier følgende til klubbens hjemmeside som en avskjedsmelding:

– Jeg ønsker å takke Klepp for muligheten til å være en del av klubben så lenge, som assistenttrener og etter deres tillit, hovedtrener. Jeg har virkelig satt pris på tiden i klubben og jobbet med mange flotte mennesker, samt talentfulle og dedikerte spillere og trenere.

Før dette oppgjøret ligger Klepp på kvalifiseringsplass. Laget fra Jæren vant sine to første kamper, men etter det kom det sju strake tap. Avaldsnes ligger på sjuendeplass, men er bare ett poeng foran Klepp. Dermed har lørdagens verter muligheten til å passere naboene på tabellen om de skulle vinne.

Kampstart er klokken 16.00.

 

Stabæk – Rosenborg, Nadderud Stadion

Etter 31 kamper på rad uten tap, gikk Rosenborg på en smell hjemme mot Sandviken i siste kamp før ferien. Det betyr at de er ett poeng bak bergenserne før høstsesongen.

Rosenborg har forsterket seg i sommervinduet og landslagsspiller Synne Skinnes Hansen har kommet inn portene.

- Vi har over tid fulgt Synne Skinnes Hansen, og situasjonen vår tilsa at vi trengte ytterligere forsterkninger for å opprettholde kvaliteten i både kamp og på trening. I Synne Skinnes Hansen får vi en etablert spiller med erfaring som styrker stallen, det trenger vi med det ambisjonsnivået og kampprogrammet vi har, så vi er svært fornøyd med å ha henne på plass, sier Rosenborg-trener, Steinar Lein, til klubbens hjemmeside.

Stabæk ligger nederst på tabellen, men i bunn er det så jevnt at én seier kan sende dem flere plasser oppover på tabellen. Likevel er det nok ikke i denne kampen lørdagens hjemmelag forventer å ta poengene.

Da lagene møttes i serieåpningen, vant Rosdenborg 2-0 etter scoringer av Lisa-Marie Utland og Cesilie Andreassen.

Avspark på Nadderud er klokken 15.00 lørdag.

 Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider. 

Relaterte artikler