Brann, Stabæk og Mjøndalen må snart finne på noe lurt

Sarpsborgs seier over Vålerenga torsdag forverret situasjonen for bunntrioen Stabæk, Mjøndalen og Brann, som nå virkelig må klekke ut noe smart for å unngå nedrykk.

MØRKT: Stabæk sliter tungt i bunnen. Trener Eirik Kjønø går noen tøffe uker i møte.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:29. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Vålerenga ledet 1-0, men Sarpsborg snudde og vant 2-1 i torsdagens kamp. Dermed tok sarpingene tre kjærkomne poeng og et langt steg mot eliteseriespill i 2022. 

Eliteserien på Oddsen

Seieren betyr at Sarpsborg rykket opp til 10. plass og er ni poeng foran Brann som ligger på kvalifiseringsplassen. Nå er det Odd som ligger på den siste sikre plassen, åtte poeng foran Brann, mens Mjøndalen og Stabæk ligger ytterligere to poeng bak.

Brann har seks kamper på rad uten tap og spiller borte mot Vålerenga søndag kveld. Oslo-laget ligger på syvendeplass og har ti poeng opp til Viking på tredjeplass. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Stabæk trenger seier

Stabæk har fem strake kamper på rad uten seier og ligger helt nederst seks serierunder før slutt. Bæringene får besøk av Haugesund søndag, og da er det bare seier som gjelder for Stabæk. Trener Eirik Kjønø uttalte nylig til Nettavisen at han selvsagt prøver å finne plan som kan redde Stabæk fra nedrykk.

- Det viktige i en slik situasjon er å ikke grave seg ned, men gå på jobb og prøve å finne løsninger. Vi har også jevnlig kontakt med mental trener og får rensket opp i tankene man her, også er min jobb å være tydelig nok for spillerne i det taktiske og strukturelle. Jeg kom jo inn på et tidspunkt hvor det begynte å bli endringer i stallen, og man måtte derfor ha fokus på å få denne gjengen sammensveisa, sier Kjønø, som ble hovedtrener da Stabæk sparket Jan Jönsson tidligere i sesongen.

Eliteserien på Oddsen

Mjøndalen hadde ikke vunnet siden 10. juli da de slo Kristiansund 5-0 i midtukerunden. Bruntrøyene slo dermed kraftig tilbake etter å ha gått på en 0-7 smell mot Haugesund i runden før. Mjøndalen spiller borte mot Odd søndag.  Odd har en seier på sine fem siste og ligger åtte poeng foran Brann på kvalifiseringsplassen.

Klassiker på Lerkendal

I toppen vant Bodø/Glimt 2-0 over Molde onsdag og rykket fra i toppen. Glimt er nå fire poeng foran romsdalingene. Bodø/Glimt spiller hjemme mot Sandefjord, mens Molde møter Strømsgodset i Drammen.

Rosenborg får besøk av Lillestrøm. Trønderne har vært gode hjemme på Lerkendal og står med åtte seire, to uavgjort og to tap. Lillestrøm er ikke noe dårlig bortelag. Kanarifuglene har plukket 18 poeng på fremmed gress denne sesongen.

Eliteserien på Oddsen

Lørdag:

  • Kristiansund – Tromsø kl. 16.00 (Max)

  • Rosenborg – Lillestrøm kl. 18.00  (TVNorge)

Søndag:

  • Strømsgodset – Molde kl. 18.00 (TVNorge)

  • Bodø/Glimt – Sandefjord kl. 18.00 (discovery+)

  • Odd – Mjøndalen kl. 18.00 (discovery+)

  • Stabæk – Haugesund kl. 18.00 (discovery+)

  • Viking – Sarpsborg kl. 18.00 (discovery+)

  • Vålerenga - Brann kl. 20.00 (Eurosport Norge)

Relaterte artikler