CS:GO: Norges topplag kjemper om én plass til storturnering

De norske topplagene Nordavind og Apeks skal i ilden i helgen. Åtte lag fra de nordiske landene skal kjempe om én plass til Blast Premiere.

De norske topplagene Nordavind og Apeks skal i ilden i helgen. Åtte lag fra de nordiske landene skal kjempe om én plass til Blast Premiere.TelialigaenSindre Stien
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:30. april 2020Endret:2. januar 2023

Tidligere i vår ble det klart at vinneren av seriespillet i Telialigaen får plass i Elisa invitational som er en nordisk kvalifisering til Blast Premier Spring Showdown. Apeks gikk seirende ut av seriespillet og skal sammen med Nordavind kjempe mot seks andre lag fra Danmark, Sverige og Finnland. Nordavinds internasjonale lag har allerede blitt invitert i regi av Blast og TV 2.

Spill på Langoddsen her.

Store muligheter

Vinner et av de norske lagene i kvalifiseringen venter en plass i Blast Premier Spring Showdown og muligheten til å ta med seg en premiepott på vel 3 millioner kroner. Her deltar også mange internasjonale topplag, så her må de norske lagene virkelig hevde seg for å henge med. Deltakelse i Blast Premiere vil uansett gi laget en stor mulighet til å vise seg frem for den globale Counter Strike-scenen og sette Norge på kartet igjen. 

Apeks med svensk innbytter

Etter en rekke dårlige resultater er spiller Haakon «Radifaction» Tholo satt ut av laget under Elisa invitational. Inn som erstatter kommer den svenske superstjernen Dennis «dennis» Edman som har spilt for blant annet Fnatic og Ninjas in Pyjamas. Selv om det er på kort sikt, er han en erfaren spiller og vil være et godt tilskudd til klubben som nå skal i ilden mot mange kjente og gode lag.

Her kan du se kampene

Kvalifiseringen skulle opprinnelig spilles i Tampere i Finland men blir som de fleste andre turneringer for tiden spilt på nett. Kampene sendes direkte på TV 2 Sumo. Apeks starter turneringen med sin første kamp og spiller mot svenske Dignitas torsdag klokken 11.45.Nordavind starter sine kamper fredag, og spiller mot finske Kova klokken 11.45. 

Spill på Langoddsen her.

Relaterte artikler