Seier og Norge er så godt som EM-klare

Med seier mot Wales er de norske fotballjentene så godt som klare for EM. Se kampen på NRK1 tirsdag kl. 18.00.

MOT EM: Barcelonas Caroline Graham Hansen og Chelseas Guro Reiten er klare til å skyte Norge et steg nærmere EM mot Wales på Ullevaal tirsdag.Bildbyrån Vegard Wivestad Grøtt
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:21. september 2020Endret:2. januar 2023

Kvinnelandslaget stormer mot EM-sluttspillet. De fire første kampene er vunnet - og med seier i den femte er det bare syltynn teori som kan ta fra Norge seieren i kvalifiseringsgruppa og plass i EM.

Se Norge - Wales på NRK1 tirsdag kl. 18.00 - her er kampen på Langoddsen

Wales er i likhet med Norge ubeseiret, så tirsdagens duell på Ullevaal er en nøkkelkamp. Men Norge er likefullt storfavoritt. 

Det er kanskje ikke så rart, for både Norge og Wales har spilt to ganger mot Nord-Irland i denne gruppa - og med ganske så forskjellige resultater:

  • Norge slo Nord-Irland 6-0 både hjemme og borte

  • Wales spilte 2-2 mot Nord-Irland hjemme og 0-0 borte.

Med seier vil Norge være sju poeng foran Wales - med ni poeng igjen å spille om. Skal Wales kunne ta igjen Norge, kan altså Norge bare ta til samme to poeng i hjemmekampene mot Færøyene og Hviterussland. Den teorien er det ikke mange som tror på.

Her er resultat og tabell i Norges EM-kvalifiseringsgruppe

Tilbake på Ullevaal

Fotballjentene er tilbake på Ullevaal etter en stunds fravær, og det gleder de seg til - selv om det blir uten tilskuere.

- Det er lenge siden vi har vært her nå og jeg tenker at tirsdag er en veldig fin mulighet til å slå Wales og ta et stort steg nærmere EM, sier kaptein Maren Mjelde til fotball.no.

Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen gleder seg også til kamp - bokstavelig talt på hjemmebane, hvor hun har gode minner etter å ha scoret et praktmål mot Belgia i 2013.

- Det er kanskje et av de beste landslagsminnene jeg har fordi jeg er oppvokst rett her borte. Det var min første kamp på Ullevaal og så fikk jeg lov til å score også, sier Graham Hansen som tok med seg ballen fra midtbanen, dro seg forbi fem spillere før hun satt inn 1-0 fra 16 meter.

- Det var veldig spesielt, minnes hun.

EM sommeren 2022

Det er altså slik at gruppevinneren går direkte til EM-sluttspillet. De tre beste toerne gjør også det, mens de øvrige toerne spiller playoff om tre plasser.

Etter Wales-kampen på tirsdag har Norge tre gjenstående kamper:

  • 21. oktober: Norge - Hviterussland (vant 7-1 borte)

  • 27. oktober: Wales - Norge

  • 26. november: Norge -Færøyene (vant 13-0 borte)

EM spilles i England i juli 2022.

Relaterte artikler