Norge leder 20-10 til pause mot Sør-Korea

De norske håndballjentene har stø kurs mot semifinale i VM. De leder hele 20-10 ved pause i mandagens kamp mot Sør-Korea.

PÅ GOD VEI: Norge, her ved Sanna Solberg-Isaksen og Ingvild Bakkerud, fikk en god start på hovedrunden - nå venter Sør-Korea.Foto: NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:9. desember 2019Endret:2. januar 2023

Mange var spent før møtet mot kjappe Sør-Korea, og det var en jevnspilt kamp de første ti minuttene. Men så gikk Norge fra 5-5 til ledelse 10-5, og fram mot halvtid økte Stine Bredal Oftedal & co. ytterligere.

Før de siste 30 minuttene leder Norge hele 20-10.

Spill på Sør-Korea - Norge kampen på Liveoddsen

I den første kampen i hovedrunden søndag, fikk Norge en tøff start mot våre naboer fra Danmark. 2-7 var stillingen etter 10 minutter, men så fikk de norske jentene skuta på rett kjøl - og kunne etter hvert gå til pause med tremålsledelse. En jevnspilt 2. omgang til tross: Thorir Hergeirsssons lag halte til slutt i land seieren med 22-19.

Sørkoreanerne tapte 36-33 mot Serbia i sin første kamp i hovedrunden, og er dermed avhengig av å slå Norge for å kunne gå videre. men det ser altså tøft ut.

Her er tabellen i Norges gruppe i hovedrunden

Onsdag møter Norge Tyskland i den siste kampen i hovedrunden. Skulle det bli full pott i kampene mot Sør-Korea og Tyskland, er laget klare for VM-semifinale.