Hvem møter Viking i cupfinalen?

Viking sikret en plass i cupfinalen onsdag. Nå gjenstår det å se hvem siddisene skal møte i finalen.

STOLPEN: Viking misbrukte mange sjanser i Kristiansund - denne endte i stanga foran nesa på Jostein Ekeland, utenfor rekkevidden til KBK-keeper Sean McDermott.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:28. oktober 2019Endret:2. januar 2023

På de to siste dagene i oktober skal det avgjøres hvem som skal spille cupfinale på Ullevaal stadion søndag 8. desember. Alle fire semifinalister er hjemmehørende i Eliteserien, og har i tillegg det til felles at de ikke klarte å vinne i serien i helgen.

Viking sikret seg den ene plassen i finalen da de slo Ranheim komfortabelt foran en fullsatt hjemmearena.

Se Odd - Haugesund på NRK2 torsdag kl. 20.00 - spill på kampen her

Her finner du stillingen i Eliteserien

Begge spilte uavgjort

Torsdagens semifinalister klarte heller ikke å vinne i generalprøven, men de unngikk i det minste tap. Odd spilte 0-0 borte mot Stabæk, mens Haugesund spilte 2-2 hjemme mot Strømsgodset etter å ha ligget under to ganger.

Begge er nok ute etter cupsuksess. Odd jakter medalje i serien også, men kjenner pusten av Rosenborg i nakken. Skulle oddrane bli passert av trønderne, kan det jo være en trøst å vinne cupen og dermed slippe å dele førsteplassen på adelskalenderen med RBK. Både Odd og Rosenborg står med 12 kongepokaler.

Ser vi på semifinalistene er Viking nest best med fem cup-gull, mens Haugesund eller Ranheim står med null. Ranheim har aldri spilt cupfinale, men Haugesund har én, som endte med 0-2-tap mot Lillestrøm i 2007. I tillegg har moderklubben Haugar to tapte cupfinaler:

I 1961 tapte de 0-7 mot Fredrikstad.

I 1979 ble det 1-2 mot Viking. Kan vi få Haugesund - Viking 40 år etterpå?

Her finner du alle kampene i årets norgesmesterskap i fotball for menn

Relaterte artikler