Sender Arsenal London-nabo Fulham nærmere nedrykk?

Flere av lagene som er involvert i nedrykksdramaet i Premier League møter storlag denne runden. Blant annet skal West Bromwich ut i tøff bortekamp mot Leicester, mens Fulham spiller borte mot Arsenal.

LONDON-DERBY: Arsenal får besøk av Fulham søndag.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:16. april 2021Endret:2. januar 2023

På grunn av semifinaler i FA-cupen i helgen er serierunde 32 spredt ut over flere dager, fra fredag til torsdag. Onsdag spilles dessuten en utsatt kamp fra serierunde 29, nemlig Tottenham-Southampton.

Lenge siden forrige Fulham-seier

Sheffield United har vært fortapt lenge. Nestjumbo West Bromwich har to seire på rappen nå og har åtte poeng opp til sikker plass. West Bromwich møter tabelltreer Leicester torsdag.

Fulham som ligger på plassen foran West Bromwich plukket bra med poeng i februar, men står med fire strake tap. London-klubben har nå sju poeng opp til Burnley, som ligger på den siste sikre plassen på tabellen.

Fulham spiller borte mot Arsenal søndag, mens Newcastle fikk besøk av tabellfirer West Ham lørdag. Dette oppgjøret endte 3-2 og hjemmeseier til Newcastle, som dermed rykket to plasser opp på tabellen.

Martin Ødegaard har en ankelskade og spilte ikke for Arsenal torsdag da de slo Slavia Praha 4-0 borte og ble klare for semifinale i Europa League. Villarreal og tidligere Arsenal-manager Unai Emery venter i semifinalen.

- Vi er veldig glade. Vi spilte mot et lag som ikke har tapt hjemme på nesten to år. Så etter det vi gjorde i kveld fortjener spillerne ros for hvordan de gikk til verks og hvor hardt de kjempet, sa Arsenal-manager Mikel Arteta på pressekonferansen etter kampen.

Det er foreløpig ikke klart om Ødegaard spiller søndagens kamp.

Burnley svake borte

Også Burnley og Brighton har ett bein i nedrykksgjørma. Begge lagene er syv poeng over nedrykksstreken.

Brighton har en vanskelig bortekamp mot Chelsea tirsdag. Chelsea har bare tapt tre kamper hjemme på Stamford Bridge denne sesongen og kjemper om en plass blant de fire beste.

Burnley spiller borte mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United søndag. Burnley har vunnet fire av 15 bortekamper denne sesongen.

Mandag er det storkamp når Leeds får besøk av Liverpool.

 

Søndag:

Arsenal-Fulham kl. 14.30 (TV2 Sport Premium) 

Manchester United-Burnley kl. 17.00 (TV2 Sport Premium) 

Mandag:

Leeds-Liverpool kl. 21.00 (TV2 Sport Premium) 

Tirsdag:

Chelsea-Brighton kl. 21.00 (TV2 Sport Premium)

Onsdag:

Tottenham-Southampton kl. 19.00 (TV2 Sport Premium)

Aston Villa-Manchester City kl. 21.15 (TV2 Sport Premium)

Torsdag:

Leicester-West Bromwich kl. 21.00 (TV2 Sport Premium)

Relaterte artikler