Sender svenskene Tyskland på hodet ut av VM?

Om de skjelver i buksene, skal vi ikke si for sikkert, men med svensk seier lørdag kan VM være over for "Die Mannschaft".  

LANDESORG? Tyskerne forventer store bragder av landslaget sitt - i alle mesterskap. Lørdag kan VM-eventyret være over.Illustrasjon: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:21. juni 2018Endret:2. januar 2023

Det ble en miserabel VM-start for Tyskland med tap mot Mexico. "Die Mannschaft" måtte tåle hard kritikk i tyske medier etter at Hirving Lozanos scoring i det 37. minutt ga meksikanerne seieren. 

- Hverken hjerte eller glede

Den gamle midtbanehelten Lothar Matthäus var en av de skarpeste kritikerne, og lot blant andre Mesut Özil få gjennomgå. I tyske medier ble Matthäus sitert på at han mener Özil hverken har hjerte, glede eller glød. Foran kampen mot Sverige, spekuleres det i at landslagssjef Joachim Löw vil gjøre flere endringer, blant annet at nevnte Özil må vike plassen til fordel for Marco Reus, mens Sami Khedira erstattes av Ilkay Gündogan. 

Ikke gå glipp av moroa: Følg VM på Langoddsen

Lørdag klokken 20.00 står Sverige på motsatt banehalvdel på Fisjt Olympiastadion i Sotsji. På dette tidspunktet kan Tyskland være i en situasjon hvor de vinne for å ha håp om åttedelsfinale. Den andre kampen i gruppe F spilles klokken 17 lørdag. Tar Mexico poeng mot Sør-Korea, samtidig som svenskene slår Tyskland - er det "auf Widersehen" for sistnevnte. 

Det vil i så fall være en av tidenes største sensasjoner i VM-sammenheng.

Svenskene med brystet frem

I den svenske leiren er selvtilliten på topp etter 1-0-seieren mot Sør-Korea i åpningskampen. Flere av spillerne, blant andre Emil Forsberg og Robin Olsen, uttalte tidligere i uken at de mener det er fullt mulig å slå de regjerende verdensmesterne - og i så fall forberede seg til åttedelsfinale. Sebastian Larsson var noe mer nøktern da laget møtte pressen tidligere i uken, og påpekte at laget må heve seg noen hakk for å kunne slå Sverige. 

Uansett: At Tyskland er storfavoritt er hevet over enhver tvil. Torsdag ettermiddag sto Tyskland-seier til 1,35 i odds hos Norsk Tipping, mens oddsen for Sverige-seier var 7,50. 

England og Belgia videre?

I gruppe G er mulighetene store for at det hele er avgjort i løpet av helgen. Lørdag møtes Belgia og Tunisia, før runde 2 avsluttes med England-Panama søndag. Med favorittseire til Belgia og England i disse to oppgjørene, er begge nasjonene allerede klare for åttedelsfinale - med én kamp gjenstående i gruppespillet.

PS! Vi har laget en oversikt over hele fotball-VM slik at du lett kan følge med og planlegge timene foran TV-en. Vi har satt opp kampene både dag-til-dag og gruppevis. Her kan du laste ned VM-programmet (PDF)

Relaterte artikler