Kan Obaidli-signeringen tette gapet opp til suverene Vipers?

Anniken Obaidli (26) får en sentral rolle hos Storhamar som jobber med å krympe forspranget stjernespekkede Vipers Kristiansand har hatt de siste sesongene.

SPENTE: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen og Anniken Obaidli møter Larvik i serieåpningen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:30. august 2021Endret:3. januar 2023

Onsdag er det seriestart i håndball. Det store spørsmålet på kvinnesiden er om Storhamar kan nærme seg gullfavoritt Vipers Kristiansand, som har vunnet serien fire år på rad. Sørlendingene er dessuten regjerende mestere i Champions League. Så lett blir det ikke.

Både Vipers og Storhamar har gjort utskiftninger i troppen foran årets sesong.

Les også: Hvor mye er du villig til å tape?

Da Tonje Enkerud forlot Storhamar til fordel for danske Viborg, var trener Kenneth Gabrielsen klokkerklar på hvem som skulle hentes inn som erstatter.

- Da Enkerud forsvant, sa jeg til agenten at han har én jobb å gjøre, og det var å få Anniken Obaidli til Storhamar, forteller Gabrielsen.

- Proft opplegg her

Og han fikk viljen sin. Etter en prat med Storhamar-treneren, bestemte Obaidli seg for å forlate Molde, som hun hadde spilt for siden hun gikk på barneskolen.

- Opplegget Kenneth la frem fristet meg. Jeg følte jeg trengte nye impulser og utfordringer. Jeg trivdes veldig godt i Molde, men tenkte at hvis jeg skulle komme meg ut, så måtte det skje snart. Det passet bra at Storhamar kom på banen. Jeg følte meg veldig ønsket av dem, og det er et proft opplegg her. Jeg tror ikke jeg kunne fått en bedre start. sier bakspilleren, som var på forrige samling med rekruttlandslaget.

Håndball på Oddsen

- Anniken er sykt gjennombruddshissig, og passer inn i det vi har begynt å bygge opp her i Storhamar. Hun ser ut til å være fornøyd med rollen hun har fått i laget. Jeg er superfornøyd med å ha fått henne hit, sier Gabrielsen.

Også Jeanett Kristiansen er ny i Storhamar. Den tidligere Vipers-spilleren er gravid og har termin i september, og Gabrielsen regner ikke med at hun er på banen før etter nyttår.

- Kanskje hun er med hvis vi spiller cupfinale i romjula, sier Gabrielsen, som trente Kristiansen både i Glassverket og Vipers. 

Nye på årets Storhamar-lag er også keeper Sofie Ege Grønlund fra Fana og og Ane Cecilie Høgseth fra Aker.

- Vet hvor lista ligger

Anniken Obaidli mener Vipers Kristiansand er gullfavoritter i Rema 1000-ligaen, selv om de har mistet fire sentrale spillere. Emilie Hegh Arntzen (Bucuresti), Malin Aune (Bucuresti) og Henny Reistad (Esbjerg) og Linn Jørum Sulland (lagt opp) er borte. Inn har internasjonale toppspillere som Ana Debelic (Astrakhanochka), Nerea Pená (FTC-Rail Cargo Hungaria) og Isabelle Gulldén (Brest) kommet. 

- De har mistet klassespillere, men har hentet inn klassespillere. Gulldén er ekstremt god. Vi møtte henne i Skjærgårdslekene, og det var høy kvalitet. Vipers blir tøffe å møte, men vi må bare ha tro på oss selv, sier Anniken Obaidli.

- Vi er privligerte som skal møte et lag med så mange stjerner. Vi vet hvor lista ligger, og det er et godt stykke til vi holder samme toppnivå som Vipers. Men hvis de ikke er helt 100 prosent, og vi er helt 100 prosent - så får vi se, sier Kenneth Gabrielsen.

Anniken Obaidli tror gamleklubben Molde vil kjempe rett bak Vipers og Storhamar.

Håndball på Oddsen

- Molde har et sterkt lag i år, og jeg tror de og Sola vil være med der oppe. Det samme tror jeg Byåsen vil, og kanskje også Tertnes, sier Annken Obaidli.

Storhamar serieåpner borte mot Larvik onsdag.

Oddsen for at Vipers vinner serien er 1,04. Deretter følger Storhamar 8,00, Molde 20.00, Sola 25,00 og Tertnes 30,00.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Elverum kjempestore favoritter

Også Rema 1000-ligaen for herrer begynner denne uken. Samtlige klubber i herrenes serie har tippet Elverum som seriemester. Det ble røpet da alle eliteklubbene møttes til samling før seriestart i forrige uke.

Ettersom ingen lag rykket ned forrige sesong, på grunn av at mye av serien ble utsatt på grunn av koronarestriksjoner, er serien utvidet fra 12 til 14 lag. Det betyr at lagene på 12., 13. og 14. plass rykker direkte ned fra REMA 1000-ligaen, mens lagene på 9., 10. og 11. plass må kvalifisering.

Tirsdag:

 • Drammen – Elverum kl. 19.15

Onsdag:

 • Halden – Sandefjord kl. 18.00

 • Bækkelaget – Kolstad 18.30

 • Nærbø – Fyllingen Bergen 18.30

 • Arendal – Kristiansand 18.30

 • Runar Sandefjord – Haslum kl. 19.00 

Kvinner:

Onsdag:

 • Aker – Sola kl. 17.30

 • Larvik – Storhamar kl. 18.00

 • Oppsal – Molde kl. 18.00

 • Byåsen – Flint kl. 18.00

 • Tertnes – Rælingen kl. 18.30

 • Follo – Fana kl. 18.30

Torsdag:

 • Fredrikstad – Vipers kl. 18.45

 

Relaterte artikler