Sesongens første ordentlige toppoppgjør

Denne runden får vi servert en toppkamp fra LSK-hallen. I tillegg skal Arna-Bjørnar og Sandviken vise hvem som er best i Bergen.

BARKER SAMMEN: Lørdag møtes Rosenborg og LSK Kvinner.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:24. juni 2021Endret:3. januar 2023

Alle kampene vises på direktesport.no. Kampen mellom Arna-Bjørnar og Sandviken kan du også se på NRK 2 fredag kveld. 

Derby

Arna-Bjørnar – Sandviken, Arna Idrettspark

Det er liten tvil om hvilket lag som er Bergens beste for øyeblikket. Sandviken står med full pott etter fire serierunder, mens Arna-Bjørnar har tilgode å ta poeng.

Elisabeth Terland har vært i fyr og flamme denne sesongen. Kantspilleren ha scoret fem mål på fire kamper for sin nye klubb. Det gir et målsnitt på 1,25 per kamp.

Vilde Bøe Risa har spilt sin siste kamp for klubben. Landslagsspilleren ryktes til Manchester United sitt kvinnelag, og kilder toppserien.no har snakket med tyder på at dette stemmer.

Sandviken er naturligvis store favoritter i dette oppgjøret, selv uten Bøe Risa, men slike naboopgjør som dette har en tendens til å leve sitt eget liv. Arna-Bjørnar er desperate etter poeng og har vist bedre tendenser utover i sesongen. Kanskje et byderby mot Sandviken er det som skal til for å slå seg helt løs og sikre sine første poeng denne sesongen?

Forrige sesong vant Sandviken begge oppgjørene mot Arna-Bjørnar.

Kampen om Bergen blir fredagsunderholdning. Kampstart er klokken 20.00.

Toppoppgjør

LSK Kvinner – Rosenborg, LSK-hallen

Dette er rundens desidert største oppgjør. Begge lag står med full pott etter fire kamper, men i denne kampen må minst ett av lagene tape poeng.

Lørdagens hjemmelag kommer fra en så å si perfekt bortekamp mot Klepp. Emilie Haavi scoret fire mål i den kampen og er toppscorer i Toppserien med sine seks scoringer denne sesongen. Isabell Herlovsen har også scoret fire mot Klepp på Jæren tidligere. Hovedtrener Knut Slatleim var veldig fornøyd med det jentene presterte og ser nå frem til toppkampen mot Rosenborg. Det sier han til klubbens hjemmeside:

– Vi gjennomfører en meget god kamp borte mot Klepp. I stort sett 90 minutter viser vi at vi har god kontroll på kampen. I tillegg ser vi at vi har blitt skarpere i motstanderens boks, noe som resulterer i at vi scorer fem ganger. Jentene viser fin form inn mot helgens oppgjør mot Rosenborg. Nå handler alt om omstilling og restitusjon inn mot lørdagen.

Rosenborg fikk det til tider vanskelig mot Avaldsnes, men dro til slutt i land en 1-0-seier. Det sørget Lisa-Marie Utland for. I tillegg var Kristine Nøstmo patent bakerst hos trønderne.

Steinar Lein sitt mannskap er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål i årets Toppserie, men denne runden møter de ligaens mestscorende lag. Det blir spennende å se hvordan ligaens beste forsvar, som nå også har fått landslagsspiller Kristine Leine inn i rekkene, klarer seg mot LSK Kvinner sin spennende angrepsrekke.

Da lagene møttes i LSK-hallen forrige sesong vant Rosenborg 1-0 etter scoring av midtbanegeneral Elin Sørum.

Toppoppgjøret i LSK-hallen har avspark klokken 15.00 lørdag.

Hjemmelaget storfavoritter

Vålerenga – Klepp, Intilty Arena

Dette er to lag som kommer fra helt forskjellige opplevelser i forrige serierunde. Vålerenga hadde full kontroll hjemme mot Arna-Bjørnar, mens Klepp ble smadret 1-5 hjemme mot LSK Kvinner.

Vålerenga har full pott etter fire runder, men er likevel det topplaget som har imponert minst. Mot Kolbotn var de heldige som fikk med seg tre poeng. Hjemme mot Lyn var de heller ikke veldig imponerende, selv om de til slutt vant 4-0.

Klepp startet sesongen glimrende med to seiere mot Arna-Bjørnar og Stabæk, men etter det har det blitt tap for Lyn og LSK Kvinner.

Trener Nick Loftus mener ikke at laget gjorde en dårlig kamp mot LSK Kvinner, selv om det 1-5-tap. Det sier han til klubbens hjemmeside:

– Det var en tung en i dag. Jeg synes energien, intensiteten og arbeidsmoralen i laget var strålende, uten tvil! Vi havner bakpå på små detaljer i store øyeblikk. Mot et lag som LSK Kvinner kan man ikke gjøre det. Fire av de fem målene i dag kan unngås, så vi må ta ansvar der og samarbeide bedre med ballen!

Ballen ruller klokken 15.00 i Oslo på lørdag.

Tett og jevnt?

Lyn – Stabæk, Kringsjå kunstgress

Dette kan fort bli en av rundens artigste oppgjør. Lyn har bare spilt én hjemmekamp denne sesongen, men i den slo de Klepp 2-0. Stabæk fikk sin første seier for sesongen forrige runde i bortemøtet med Kolbotn. Dermed er det to tabellnaboer som møtes på Nadderud lørdag ettermiddag.

Per Inge Jacobsen var en stolt herremann etter at laget hadde tatt sine tre første poeng etter comebacket til Toppserien:

– Det var tre fortjente og deilige poeng. Jentene gjorde en kanonmatch i forhold til kampplanen. Jeg er veldig stolt av jentene og dette var en lagseier med stor L.

Lyn gikk på en kjempesmell da de tapte 5-0 borte mot Sandviken tirsdag kveld. Bergenserne var best i det meste og resultatet ga et godt bilde av hvordan kampen var. Det betyr at oslolaget er nødt til å reise seg, og da passer det kanskje bra at det er nyopprykkede Stabæk som kommer på besøk.

15 år gamle Kamilla Melgård fikk sjansen for Lyn i andreomgang og viste at hun har noe på dette nivået å gjøre. Kanskje får hun flere minutter mot Stabæk?

Da lagene møttes for to år siden vant lagene en kamp hver.

Avspark på Kringsjå kunstgress er klokken 15.00 lørdag.

Bunnoppgjør

Avaldsnes – Kolbotn, Avaldsnes 1

Sammen med Arna-Bjørnar er disse to lagene de eneste som ikke har tatt poeng i årets Toppserie. På lørdag får minst ett av lagene sine første poeng. Det er muligens litt typisk at en kamp som dette ender med poengdeling?

Avaldsnes kommer fra en god bortekamp mot Rosenborg. Trønderne vant 1-0, men Avaldsnes var kun en god Kristine Nøstmo-redning unna av å få med seg poeng.

Kolbotn gikk på et surt hjemmetap mot Stabæk i forrige runde. Lyspunktet i den kampen var Ingrid Kvernvoldens vidunderlige frispark, men det ble kun et trøstemål. Kvernvolden har nå scoret i to kamper på rad.

Les også: Rundens duell: Profilene 

Da lagene møttes i Haugesund forrige sesong vant hjemmelaget 2-1. I den kampen scoret Katarina Gorry og Elise Thorsnes for Avaldsnes, men begge disse har nå forlatt klubben.

Kampen mellom Avaldsnes og Kolbotn har avspark klokken 15.00 lørdag ettermiddag.Relaterte artikler