Siste stikk til Stabæk eller Aalesund?

Kun to kamper gjenstår av den norske fotballsesongen. De skal avgjøre hvem som får spille Eliteserien neste år: Stabæk eller Aalesund.

OPPTUR? Skuffede Stabæk-spillere etter overtidsscoringen som sendte laget til kvalifisering. Reiser de seg mot Aalesund?NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:3. desember 2018Endret:2. januar 2023

Den avgjørende kvalifiseringen spilles over to kamper - hjemme/borte. Sammenlagtvinneren får plass i Eliteserien 2019, taperen må nøye seg med Obosligaen.

Aalesunds formsvikt

At Aalesund skulle være ett av de to lagene, var det ikke alle som trodde da sommeren ble til høst. For etter 20 av 30 spilte serierunder ledet AaFK Obosligaen og hadde sju poeng ned til kvalifiseringsplassen. Men mens de oransjekledde tok 46 poeng på de første 20 kampene, ble det bare tretten - 13 - poeng på de siste 10 matchene. 

Dermed endte Aalesund på kvalifisering. 

Der har det så langt gått veldig bra. Første ble Nest-Sotra slått 1-0, og deretter ble det 3-1 mot Sogndal.

Her er tabell og resultater for Obosligaen

Stabæk til kvalifisering på overtid

Nå venter avgjørelsen mot et Stabæk som nok har vært innom tanken på denne kvalifiseringen både én og to ganger i løpet av sesongen.

Over to tredeler av sesongen har bæringene vært å finne enten på direkte nedrykksplass eller kvalifiseringsplass. Jo mer vi nærmet oss sesongslutt, jo tydeligere ble det at dette var et ganske sannsynlig utfall. Men det kunne gått helt annerledes.

Fra runde 25 til 29 befant Stabæk seg på direkte nedrykksplass, men det var så jevnt at trygg plass var innen rekkevidde i siste serierunde. Og det så ut som Stabæk hadde berget seg da de langt inn på overtiden ledet 2-1 mot Strømsgodset.

Men 30 sekunder før slutten av overtiden, utlignet Mos Abdellaoue for Godset, som dermed berget plassen og i sendte Stabæk til kvalifisering.

Og der er vi nå. Kan Stabæk reise seg etter den skuffelsen?

Her er tabell og resultater for Eliteserien

Onsdag og søndag

Slik spilles kvalifiseringskampene:

Relaterte artikler