Skadeplaget Norge må vinne

Det er et skadeplaget Norge som jakter gruppeseier i Nations League. Etter 1-1-kampen mot Slovenia fredag, kniver fortsatt Bulgaria og Norge om gruppeseieren.

AVGJØRENDE: Landslagssjef Lars Lagerbäck på trening i Slovenia før fredagens kamp.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:13. november 2018Endret:2. januar 2023

Norge må klare seg uten sitt store aktivum i angrep og klippen i forsvar i helgas uhyre viktige kamper. Både Joshua King og Kristoffer Ajer er skadet og kan ikke spille. Tarik Elyounoussi er også et spørsmålstegn, men er selv optimist med tanke på spill.

Brudd i øyehulen

- Joshua har hatt ankelplager den siste tiden. Vi har hatt en tett og god dialog med klubben hele veien, men nå er han ikke spilleklar for klubb eller landslag, sa landslagssjef Lars Lagerbäck.

Kristoffer Ajer pådro seg et brudd i øyehulen i Celtics kamp mot Livingston søndag og må opereres. Han er helt uaktuell til landskampene. TV2s fotballekspert Jesper Mathisen tror Lagerbäck savner King mer enn Ajer.

- King er Norges viktigste angrepsspiller. Vi er veldig svekket hvis han er ute, for han har vært veldig god, sa Mathisen til tv2.no.

Mathisen tror Ajer hadde spilt de to kommende kampene, men at han kan erstattes.

- Vi har fortsatt stoppere som holder mål. Vi skulle gjerne hatt med Ajer, men jeg tror ikke det er der vi kommer til å mislykkes i Nations League. Vi har fortsatt Nordtveit og Rosted, som var gode mot Bulgaria. De vil jeg tro er førstevalg igjen. Jeg tror Lars Lagerbäck sover godt. Han har et system som er enkelt å forstå, fastslår Mathisen.

 

Relaterte artikler