selskapet

Skadet rett før sommerens EM

Cecilie Hauståker Fiskerstrand og Mimmi Löfwenius Veum var begge regnet som to av de viktigste spillerne til LSK Kvinner før sesongen. Nå er begge ute resten av sesongen med korsbåndsskade. For Cecilie ryker også EM.

Norsk Tipping
Publisert:21. juni 2022Endret:3. januar 2023

Cecilie Fiskerstrand er regnet som den beste målvakten i landet og en klar ener på det norske kvinnelandslaget. Det er nå kun to uker til turen går videre til England, men dit blir ikke Fiskerstrand med. Midt i mai røk hun det fremre korsbåndet på trening, og mister med det resten av sesongen. Hun har nå operert og alt har gått som det skal. Sisteskansen er nå i sin andre periode i LSK Kvinner, etter et opphold i Brighton. Totalt har hun 93 kamper for klubben.

Se hele "På sidelinjen" fra Toppserien med Cecilie og Mimmi øverst i artikkelen.

I den siste episoden av Toppseriens podkast «Mer enn 4-4-2» fortalte Fiskarstrand åpent om skadesitusasjonen.

 -Nå ryker EM, det var det førte jeg tenkte. Jeg har tenkt på dette mesterskapet hver dag siden vi kvalifiserte oss for to år siden. Smerte og operasjon, og at det tar lang tid, det skal jeg håndtere. Men det at EM ryker knuser hjertet mitt. Men det er veldig deilig at det kommer et VM neste sommer. Det er en kjempemotivasjon, sier hun i podkasten.»

Glad for forlengsele 

Mimmi har 88 offisielle kamper for gultrøyene, men pådro seg kneskaden før sesongen i en treningskamp mot svenske Kristianstads. Denne kampen var en del av Toppseriens satsning mot Europatoppen, hvor de tre beste lagene fra i fjor fikk møte internasjonal motstand i Marbella. Uken etter forlenget hun likevel kontrakten sin ut 2023 med opsjon på et års forlengelse. 

-Jeg er veldig takknemlig, glad og ikke minst stolt over å fortsette med å representere klubben min de kommende årene. Mitt hjerte er her. Jeg setter veldig stor pris på at klubben ønsker å forlenge kontrakten med meg midt i min lange skadeperiode, sa hun til klubben etter forlengelsen.

LSK Kvinner var før sesongen regnet som en klar kandidat til Topp 4-sluttspillet, men har ikke klart å oppfylle forventningene. Etter 13 serierunder ligger de nå på en 6. plass – to og tre poeng bak henholdsvis Stabæk og Lyn.

Relaterte artikler