lottofremside

En dag på filminnspilling med Lotto-katten Risotto

Katten Risotto er stjerna i den 56. reklamefilmen i konseptet «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer». Men hvordan er et å være skuespiller-katt?

Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:6. mars 2024

Den morsomme pusen du ser i Lotto-filmene er maine coon-katten Risotto. Han bor hos et par som nylig er blitt Lotto-millionærer.

Dette er ikke første gang denne katten er med i en reklamefilm, men nå får katten for aller første gang leke seg som Lotto-millonærkatt.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

– Satte i gang casting

– Etter at hunden Otto sjarmerte det norske folk i flere reklamefilmer for Loto, fikk vi flere etterlysninger av dyreelskere som også ønsket seg en katt. Vi satte i gang casting for å finne den katten som lignet mest på Otto, da ideen var å lage en remake av reklamefilmen med Otto, sier Aase Julie Arnkværn, som er rådgiver marked i Norsk Tipping.

– Alle vet at hunder og katter er ganske så ulike, og vi ønsket å fremstille katten Risotto slik som mange katter er; ganske så makelige og med sin småfrekke form for humor. Når en katt snakker, får vi få fram dens egenskaper og tenkemåte, og Risotto har sin egen vri på å tolke livet, sier Tove Kristin Liberg, som er markedskommunikasjonsansvarlig i Norsk Tipping.

Det er spilt inn flere filmer med Risotto. Katten hadde øvd før opptak, og det aller meste gikk knirkefritt.

– Det å være skuespillerkattt krever en del av både folka rundt, men selvsagt mest av katten. Vi var spente på hvor lett det var å få katten til å løfte poten, se dit vi ønsket og bevege seg slik vi hadde planlagt, sier Aase Julie Arnkværn. Heldigvis hadde eieren og katten øvd en del før opptak slik at vi fikk gode opptak, sier Liberg videre.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Lærevillig og klok

En Lotto-katt er jo ikke som andre katter og hva er vel mer naturlig enn at den har sin egen raider. Hva som står på den kan du blant annet se i «behind the scenes»-filmen øverst i artikkelen.

Her kan du se tre reklamefilmer:

Caturday

Telefonfobi

Doggybag

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Folka bak filmene 

Byrå: POL 

Rådgiver: Monika Augustsson 

Prosjektleder: Emma Gyllenbreider  

Kreatører: Christian Lauritzen/Janne Brenda Lysø 

Ansvarlige hos Norsk Tipping: Tove Kristin Liberg/Aase Julie Arnkværn/Ida Mellbye Løvås 

Produksjonsselskap: Tangrystan 

Regi: Lars Kristian Flemmen 

Produsent: Beate Tangre/Lottie Smith 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler