Skyter toppscorer Mørk tittel-tørste Norge til EM-finale?

Norge jakter sin første tittel på fire år. Nest siste hinder er Danmark som må slås i semifinalen fredag kveld.

VISER VEI: Nora Mørk har storspilt i EM og er toppscorer så langt.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:16. desember 2020Endret:2. januar 2023

Med til sammen 12 internasjonale mesterskapstitler, syv EM-gull, tre OL-gull og to VM-gull, er Norge tidenes mestvinnende håndballnasjon på kvinnesiden.

Her er håndball-EM på Langoddsen 

Men det begynner å bli noen år siden sist. Forrige gang Norge tok EM-gull var i 2016 da Nederland ble slått 30-29 i en nervepirrende finale. Nora Mørk ble toppscorer med 12 fulltreffere.

Overlegne 

Norge har nærmest cruiset gjennom EM så langt og står med seks strake seirer. Fredag møter Nora Mørk & Co. Danmark i semifinale i «Boxen» i Herning. Bakspilleren tror ikke på noen lett kamp mot danskene, som overbeviste stort og banket Russland med syv mål tirsdag.

– De har virkelig tatt mange steg den siste tiden. Jeg synes Danmark har et veldig godt lag og de er store og sterke i midtforsvaret så det blir en ganske åpen kamp. Det kommer til å være mye nerver, kommenterer Nora Mørk til VG.

29-åringen, som har tre EM-gull, ett VM-gull og én OL-bronse, var ikke med i EM 2018 eller VM 2019 på grunn av kneskader. Så langt i mesterskapet er hun toppscorer i mesterskapet med 42 fulltreffere. Er det Mørk som skal skyte Norge til EM-finale?

Camilla Herrem er skråsikker på at både Norge og Danmark kommer til å trøkke hardt til i semifinalen.
– Det blir nok overtenning fra begge sider, sier Herrem til VG.

Norge er storfavoritter på Langoddsen hos Norsk Tipping. Oddsen for norsk seier er på 1,20, uavgjort 11,00 og 6,15 på dansk seier.

- Morsomt at det ble Danmark

Landslagstrener Thorir Hergeirsson uttalte til TV3 etter tirsdagens kamp mot Ungarn at han ikke er overrasket over at det er Danmark – og ikke Russland som ble Norges semifinalemotstander.
- Det var jo litt morsomt at det ble Danmark, alle eksperter har snakket om Russland og Frankrike, og ledd av meg når jeg har nevnt Danmark som semifinalekandidat. Vi må bare lage den stemningen på banen og benken som et fullsatt "Boxen" kunne gitt oss, sier islendingen.

Her er håndball-EM på Langoddsen 

Fredagens semifinaler:

Kl. 18.00 Frankrike - Kroatia (TV3)

KL. 20.30 Norge - Danmark (TV3)Danmark – Norge kl. 20.30 på TV3

Relaterte artikler