Tar Brentford nok en Premier League-skalp og går til finale?

På veien til semifinale i den engelske ligacupen har Brentford slått ut fire Premier League-lag på rappen. Lider Tottenham samme skjebne?

SEMIFINALE: Tirsdag får Tottenham besøk av Brentford i semifinalen i ligacupen.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:1. januar 2021Endret:2. januar 2023

Tirsdag og onsdag er det semifinaler i den engelske ligacupen. Først ut er Tottenham - Brentford. Onsdag spilles Manchester United - Manchester City.

Her er ligacupen på Langoddsen

Brentford har ikke spilt på øverste nivå i England siden 1946/47-sesongen. I august i fjor snuste Brentford på opprykk til Premier Leauge da de spilte opprykksfinale mot Fulham. Etter 0-0 ved ordinær tid, måtte det ekstraomganger til på Wembley. Fulham vant 2-1 - og rykket opp sammen med Leeds og West Bromwich.

Videre etter straffer

Denne sesongen har Brentford vist muskler i Championship, hvor de henger med i toppen, og i ligacupen hvor de har slått ut fire Premier League-lag på rad.

Brentford slet mot Championship-kollega Wycombe i første runde i ligacupen, men gikk til slutt videre etter seier på straffer.

I andre runde ble det 3-0 over Premier League-laget Southampton. I tredje runde ventet nok et Premier League-lag, nemlig West Bromwich. Det sto 2-2 etter ekstraomganger, og Brentford gikk videre etter seier på straffer.

Slo ut Newcastle

Også i fjerde runde ble Brentford trukket mot nok et Premier League-lag, Fulham. Brentford vant 3-0.

Premier League-laget Newcastle ventet i kvartfinalen. En scoring av Josh Dasilva sørget for at Brentford vant 1-0.

Deltagelse i Europa League gjorde at Brentfords semifinalemotstander Tottenham først kom inn i ligacupen i tredje runde. På grunn av koronasmitte hos motstander Leyton Orient, gikk Spurs videre på walkover.

I fjerde runde slo Tottenham ut Chelsea etter straffesparkkonkurranse, mens det ble 3-1 borte mot Stoke i kvartfinalen.

Tirsdag:

  • Tottenham - Brentford kl. 20.45

Onsdag:

  • Manchester United - Manchester City kl. 20.45

 

Relaterte artikler