FA-cupen i kveld: Hvem blir Chelseas finalemotstander?

Lørdag kveld tok Chelsea den første plassen i finalen i FA-cupen. I kveld avgjøres det hvem de møter der; Leicester eller Southampton. 

FOTBALLHELG: Søndag spilles andre semifinalene i FA-cupen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:16. april 2021Endret:2. januar 2023

Søndag spilles andre semifinale i FA-cupen på Wembley. For første gang denne sesongen tillates tilskuere på tribunen. 4 000 tilskuere får lov til å se Leicester-Southampton på Wembley.

Første semifinale gikk lørdag da Manchester City møtte Chelsea. Oppgjøret endte med hjemmeseier, da Hakim Ziyech sørget for 1-0 til Chelsea i 55. minutt.

City tok seg nylig til semifinalen i Champions League, hvor de møter PSG. I tillegg styrer de blå fra Manchester mot seriemesterskap. De er dessuten i ligacupfinalen, hvor de møter Tottenham neste helg. Det kan med andre ord fortsatt bli en fin vår for Pep Guardiola & Co.

39 år siden sist

Søndag kveld er det altså Southampton og Leicester som skal gjøre opp om den andre finalebilletten. I skrivende stund er oddsen for at Jamie Vardy og Leicester skal ta seg til finale 1,92, oddsen for uavgjort er 3,30, mens den er 3,50 for seier til Southampton.

Leicester vant 4-1 mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i kvartfinalen.

Gjennom historien har Leicester vært i syv FA cup-semifinaler og vunnet fire av dem. Leicester har imidlertid tapt samtlige finaler (1949, 1961, 1963 og 1969). Klubben har ikke vært i semifinalen i FA-cupen siden 1982 da de tapte 1-0 mot Tottenham.

Southampton slo ut Bournemouth i kvartfinalen. Southampton har løftet FA cup-troféet én gang, og det var i 1976 da de overraskende slo Manchester United 1-0 i finalen foran 99.115 tilskuere på Wembley. Bobby Stokes satte inn seiersmålet etter 83 minutter.

Southampton var i semifinalen i FA-cupen senest i 2018 da de tapte mot Chelsea.

Har løftet troféet åtte ganger

Chelsea har vunnet FA-cupen åtte ganger, senest i 2018 da de slo Manchester United i finalen. Eden Hazard sto for kampens eneste scoring. Chelsea tok seg til semifinalen på bekostning av Sheffield United. Chelsea vant 2-0 etter selvmål av Olivier Norwood og scoring av Hakim Ziyech. Også Chelsea er klare for semifinale i Champions League. London-klubben gikk videre på bekostning av Porto og møter Real Madrid i semifinalen.

Da Manchester City og Chelsea møttes i serien denne sesongen, vant City 3-1.

Relaterte artikler