Slik følger de opp vinneren av 221 millioner

En kvinne fra Oslo ble utrolige 221,3 millioner kroner rikere da hun vant i Vikinglotto 13. mars. Dette er rådene ekspertene gir henne.

STØTTER MULTIMILLIONÆREN: Dag Michael Bjerkli, Brede A. Haglund og Alexander Mollan i Brækhus Advokatfirma DA følger opp millionvinnere og gir dem økonomisk veiledning.Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:19. mars 2019Endret:2. januar 2023

Hva hadde du gjort om du vant over 221 millioner kroner?

Det utrolige skjedde en Oslo-kvinne etter at hun spilte Vikinglotto onsdag 13. mars. 

- Det er så mye penger. Jeg kan ikke fatte at dette skal være sant. Dette er sånn man knapt drømmer om, sa den sjokkerte vinneren til Norsk Tipping. 

Dette er det første rådet de gir

Det å vinne en premiesum på dette nivået oppleves nok både fantastisk og nokså overveldende. Derfor blir vinneren grundig ivaretatt, og hun mottar blant annet solid økonomisk og juridisk veiledning. 

Det er Brækhus Advokatfirma som veileder Norsk Tippings millionvinnere, og de har erfaring med å veilede vinnere på alt fra 2 til 441 millioner kroner.

- Hva er det første rådet dere gir til en vinner i hundremillionersklassen?

- Det viktigste rådet vi gir vinneren er å ta seg god tid. Vi får ofte inntrykk av at de største vinnerne opplever at det haster med å disponere pengene. Vår første jobb blir derfor å minne dem om at den største forskjellen på gårsdagen og dagen i dag er at de har langt større frihet til å realisere drømmer og visjoner. Premien er ingen byrde, men et vell av nye muligheter, sier advokat Brede A. Haglund

- Det er en god huskeregel at de beste avgjørelser ikke tas i absolutt lykkerus, legger han til.

Deres beste tips

Advokatene i Brækhus er uavhengige, nøytrale sparringspartnere for de ferske millionærene. De har veiledet over 500 millionvinnere. 

- Det beste tipset er etter vårt skjønn å rådføre seg med uavhengige personer som vinneren har tillit til. En uavhengig tredjeperson vil i mindre grad være farget av de nære ting og ha lettere for å bevare oversikten. Kombinert med vinnerens egne prioriteringer og ønsker, klarer vi ofte å finne en gyllen middelvei, sier Haglund og fortsetter:

- Noen vinnere må vi minne på at det er lov å realisere drømmer, mens andre kanskje må minnes på at lengre perspektiv også kan være gøy. Selv om veien dit ofte er forskjellig, er målet vårt alltid det samme: Å sette storvinneren i stand til å treffe de riktige valgene på egen hånd.

Disse spørsmålene stiller millionærene oftest

Hva millionvinnerne spør advokatene om, varierer selvfølgelig veldig, men noen ting går oftere igjen enn andre:

- Generelt er vinnerne opptatt av skatterettslige spørsmål og spørsmål knyttet til forvaltning av pengene. Yngre vinnere har ofte spørsmål knyttet til investeringer. Det kan gjelde investering i eiendom, fond eller aksjer. Eldre vinnere stiller ofte spørsmål om arv og testament og om hvordan de best mulig kan sikre neste generasjon, og samtidig sikre gode livsbetingelser for seg selv, sier Haglund. 

Onsdag 20. mars kan du vinne ca. 29 millioner kroner i Vikinglotto.

Lykke til!

PS! Som grasrotgiver kan du velge et lag eller forening en forening som får sju prosent av din spillerinnsats, uten at det går utover din premie eller dine vinnersjanser. Bli grasrotgiver, du også!

(Vinnersannsynlighet for førstepremien i Vikinglotto er ca. 1:98 mill. Andrepremie ca. 1:14 mill.)

 

Relaterte artikler