selskapet

Går virkelig hele Norsk Tippings overskudd til gode formål?

Ja, hele overskuddet går til store og små drømmer. Hver eneste dag.

OVERSKUDD: I 2019 gikk ca. 5,6 milliarder kroner til ballbinger, flerbrukshaller, trompeter, påskeberedskap i fjellet, turisthytter, forskning og mye mer.Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:12. mars 2020Endret:2. januar 2023

Hver gang du spiller hos oss, er du med på å oppfylle store og små drømmer over hele landet. Det handler om noe så enkelt som at du er med på å gi drømmen en sjanse.

Hele Norsk Tippings overskudd går nemlig til samfunnsnyttige formål

Gi magiske øyeblikk en sjanse

Siden starten i 1948 har over 150 milliarder kroner gått til gode formål innen idrett, kultur, helse og humanitære organisasjoner over vårt langstrakte land.

Mottakerne av overskuddet, eller spillemidlene som overskuddet kalles, har én ting til felles. De er frivillige som engasjerer seg for sine lokalsamfunn. Og gjennom sin innsats igjen, benytter de pengene til å skape magiske øyeblikk for andre.

I 2019 gikk ca. 5,6 milliarder kroner til ballbinger, flerbrukshaller, trompeter, påskeberedskap i fjellet, turisthytter, forskning og mye mer. Det er takket at dere, våre kunder, er med på å gi drømmen en sjanse

Les mer: I 2020 utgjør overskuddet fra Norsk Tipping over en fjerdedel av hele Kulturdepartementets budsjett

Gi Grasrotandelen en sjanse!

Visste du at gjennom Grasrotandelen, så kan også du selv være med og bestemme hva deler av overskuddet skal gå til?

Blant mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge, kan du velge én som skal få inntil sju prosent av summen du spiller for. Det koster deg ingenting ekstra, men kan ha stor betydning for laget eller foreningen du velger.

Det påvirker hverken din spillinnsats, vinnersjanse eller premie. Du er derimot nok en gang med på å gi drømmen en sjanse.

I 2019 ble hele 698 millioner kroner fordelt på lag og foreninger gjennom Grasrotandelen. 1. mai var første utbetaling i 2020, da 225 millioner kroner ble fordelt til lag og foreninger. 

Gi drømmen en sjanse - bli grasrotgiver her

Relaterte artikler