Slik går Norge til semifinalen - eller ikke

Skulle Sverige slå Danmark, kan Norge være ille ute i håndball-VM. Da blir det finregning på antall mål i innbyrdes oppgjør.

SEMIFINALE? Sander Sagosen & co i skuddet mot Sverige, som mest sannsynlig er nødt til å slå Danmark for å kunne snyte Norge for en VM-semifinale.NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:22. januar 2019Endret:2. januar 2023

Det blir en nervepirrende onsdag i Jyske Boxen i Herning. Både Danmark, Sverige og Norge kan gå til semifinalen (to av dem gjør det) - og de kan alle bli slått ut (ett av dem blir det). 

Norge slo Ungarn hele 35-26 og gjorde sin del av jobben. Danmark og Sverige møtes i den avsluttende kveldskampen. Resultatet der avgjør Norges skjebne. 

Dansk seier

Dersom Danmark slår Sverige, er Norge klar for semifinalen. 

Uavgjort

Dersom Danmark - Sverige ender uavgjort, er Norge klar for semifinalen. 

Svensk seier

Hvis både Sverige og Norge vinner, er det antall mål som avgjør hvem som går semifinalen. Det fordi da vil Danmark, Sverige og Norge stå likt i poeng. Dermed settes det opp en minitabell basert på de innbyrdes resultatene mellom de tre.

Norge har slått Sverige med 3 mål og tapt med 4 mot Danmark. Det gir Norge minus 1 mål.

Sverige har minus 3.

  • Dersom Sverige slår Danmark med 1 mål, ender Sverige på minus 2, det vil si bak Norge.

  • Dersom Sverige slår Danmark med 2 mål, ender Sverige på minus 1 - likt med Norge. Da må vi på antall scorede mål. Norge har målforskjell 56-57. Vinner Sverige 29-27, får de også 56-57. Da blir den totale målforskjellen for alle kampene i mellomgruppa avgjørende. Vinner Sverige med to mål mot Danmark, men scorer færre enn 29 mål, går Norge foran. 

Relaterte artikler