Slik gikk det da Kaja ofret alt for Røde Kors - igjen!

Slik gikk det da Kaja ofret alt for Røde Kors - igjen!

Hun har klint med fremmede og klipt håret for Lillesand Røde Kors. Nå må hun redde venninna fra det iskalde vannet i skjærgården. 

- Jeg håper ikke jeg må svømme flere hundre meter, for så god er jeg ikke, ler Kaja Gray.

20-åringen befinner seg på redningsbåten til Lillesand Røde Kors som fosser frem i skjærgården utenfor sørlandsbyen. Venninna Ida Totsås ligger og flyter i vannet og nå er det opp til Kaja å redde henne.

- Jeg gruer meg til å hoppe uti, sier Kaja før hun tar sats.

Kjempet med Thomas og Harald

I nettserien Camp Grasrot kjempet Kaja og ni andre deltakere mot hverandre på to lag; Team Thomas og Team Harald.

Etter å ha konkurrert i hvem som er best til å kline, klippe av seg mest hår, gå på tandemski og truger, samt miste sansene, stakk Team Harald og Kaja av med seieren.

Premien på 100.000 kroner delte laget på fem grasrotmottakere. Kaja ville gi sine 20.000 til Lillesand Røde Kors, hvor venninna Ida - som nå flyter i vannet - er frivillig.

- Ida jobber utrolig hardt for Røde Kors, så det er veldig gøy å kunne gi et lite bidrag for den gode jobben de gjør i lokalmiljøet vårt, sier Kaja.

Kald på fingrene

Selv om hun ga pengepremien til Røde Kors, er ikke Kaja så godt kjent med hva organisasjonen gjør. Derfor utfordret vi henne til å redde Ida, for å se hvordan venninna jobber. 

- Det var kaldt på fingrene, og veldig rart da jeg kom ut i vannet. Men jeg fikk redda henne, da, ler Kaja etter å ha fått venninna trygt ombord i redningsbåten.