lotto

Slik jubler Norge

Latter, tårer, jubelhyl eller total stillhet. Det finnes mange måter å juble på, her er noen av Lotto-millionærenes vinnerreaksjoner.

Forfatterbilde Norsk TippingAnne Siri NørstebøPublisert:8. mai 2018Endret:2. januar 2023

Hva skjer om du vinner ca 14. millioner kroner i Lotto på lørdag? Antagelig ellevill jubel på en eller annen måte. Vi ser nærmere på hva du har i vente om du blir Lotto-millionær.

Spill Lotto her

Småskjelven og glad

Mange drømmer om å få Telefon fra Hamar lørdag kveld. Ringer det fra 625 60 000 på lørdag er du blitt millionær. Men hvordan tror du at du reagerer dersom telefonen kommer?

- Jeg holdt på å dø da jeg så det var Norsk Tipping som ringte, forteller en mann fra Narvik som vant over 13,6 millioner kroner alene da han fikk sju rette forrige lørdag.

Mannen hadde lagret vinnernummeret og var småskjelven da han tok telefonen.

Jeg hadde lagret nummeret deres som «Nu faen» på telefonen min, sier den ferske millionæren og ler. Her har vi samlet noen av reaksjonene til Lotto-millionærene:

Slik reagerer vinnerne

- Hæ? Du tuller ikke? Å herlighet, og jeg som hadde lagt meg da! Nå får jeg jo ikke sove, utbrøt en sjokkert kvinne fra Skien da hun ble Lotto-millionær.

- Hehehe tuller du? Nå blir jeg skjelven her altså og jeg får hjertebank.

- Nei gi deg det er helt fantastisk. Jeg blir helt stum jeg nå, du aner ikke hvor glad jeg ble nå!

- Nå er jeg både svett og mo i knærne; slike overraskelser kommer jo nesten aldri. Herregud, det er jo helt fantastisk!

- Nå ble jeg så glad at jeg ikke helt vet hva jeg skal si. Jeg må nesten få trekke pusten litt.

Se video av hvordan millionærene jubler her

En voldsom eksplosjon

Dersom du klarer sju rette tall på lørdag vil nok pulsen din stige. Lotto-millionærene reagerer forskjellig, noen blir stille, noen gråter mens andre hyler høyt av glede mens de hopper opp og ned. Uansett vil man nok kjenne gleden på kroppen.

- Jubel kommer hvis du har fått til eller mestret et eller annet, det blir en voldsom eksplosjon av masse energi som kommer fra magen og ut i armene og til slutt ut i stemmebåndet. Da får du masse gode opplevelser i kroppen, forteller psykolog Pål Vegard Hagen.

Kanskje det er din tur til å få høy puls og varme i kroppen lørdag 12. mai? Ca. 14 millioner ligger i førstepremiepotten.

Spill Lotto og Joker her før lørdag klokka 18.00.

PS: Vi har nå økt Grasrotandelen fra fem til sju prosent. Det betyr at du som grasrotgiver kan velge et lag eller forening som får sju prosent av din spillerinnsats, uten at det går utover din innsats, premie eller dine vinnersjanser. Bli grasrotgiver her!

(Sjansen for å få sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke, sannsynligheten for å bli trukket ut som 1. premievinner i Joker er ca. 1:350.000 på onsdag og ca. 1:550.000 på lørdag)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: 11 906 955

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022: 179 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2022: 298 (149 + 149 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 15 181 140 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler