Slik kan du blokkere alle spillselskaper

Norsk Tipping gir ut et gratis gamblingfilter til spillere som ikke ønsker å ha tilgang til pengespillsider på nett.

BLOKKERER: For dem som ikke ønsker tilgang til spilltilbud på internett, tilbyr Gamban et filter som blokkerer tilgangen til slike sider.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingAnne MaritSlettenPublisert:7. mai 2021Endret:2. januar 2023

Filteret heter «Gamban», og er en programvare som sperrer tilgang til alle spillsider og pengespillrelaterte tjenester på mobil, PC og nettbrett.   

– Gamban er et verdifullt supplement til Norsk Tippings egne utestengelsessystemer. Filteret gjør det mulig for oss å tilby utvidet beskyttelse til kunder som ønsker å blokkere tilgangen til alle spilltilbud på internett – både regulerte og uregulerte, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping. 

Vil hindre falsk trygghet 

Gamban er et britisk teknologiselskap, stiftet i 2015. Gründer Jack Symons var selv spilleavhengig, og utviklet filteret fordi han trengte det selv. Seks år senere leverer selskapet tjenester til organisasjoner over hele verden – både banker, hjelpeorganisasjoner og spillselskaper. Den største avtalen har de med GamStop, som er britiske myndigheters utestengelsesregister. Filteret tilbys parallelt med utstenging fra alle selskaper med lisens i Storbritannia, slik at man også kan blokkere for uregulerte spillselskaper som opererer på siden av loven. 

LES OGSÅ: 

Gamban har  vunnet flere priser for sin innovative tjeneste. 

Ta kontakt med kundeservice 

Selskapet gjør selv oppmerksom på at filteret ikke er «vanntett», og at enkelte spillsider unntaksvis vil kunne passere selv om blokkeringsfilteret er aktivert.  

Alle som ønsker gamblingfilteret kan ta kontakt med Norsk Tippings kundeservice på telefon, epost eller chat. Deretter blir du satt i kontakt med en av våre kunderådgivere som jobber med proaktive samtaler. Du må ikke være kunde for å få tilgang. Filteret deles også ut av Spillavhengighet Norge

Slik fungerer det: 

  • Filteret hindrer tilgang via enhetens søkemotor på nettsider og apper. 

  • Bruker innstallerer filteret selv på PC, Mac, mobil eller nettbrett. 

  • En lisens kan brukes på inntil 15 digitale enheter 

  • Støtte for MacOS, Windows, Android, og iOS. 

  • Valgfri varighet: 180 dager, 1, 3 eller 5 år. 

  • Filteret kan ikke avinstalleres før den valgte perioden for varighet. 

  • Blokkering inkluderer alle spillsider på nett, inkludert såvel Norsk Tipping som uregulerte spillselskaper.  

Relaterte artikler