selskapet

Valutakursene påvirker Vikinglotto og Eurojackpot

Store endringer i valutakursene påvirker våre to internasjonale spill, Vikinglotto og Eurojackpot.

Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:25. mars 2020Endret:2. januar 2023

Den norske krona er historisk svak om dagen og bare de siste ukene har vi sett en variasjon i eurokursen mellom 10,8 til 12,3.

For alle de norske spillene våre, har ikke dette noe å si, men våre to internasjonale spill, Vikinglotto og Eurojackpot er utsatt for valutasvingninger.

Vikinglotto

Vikinglotto er et samarbeidsspill mellom ni land.

I Vikinglotto er første- og andrepremiepotten felles og regnes i euro. Med dagens høye kurs vil premiene der bli høyere enn normalt omregnet til norske kroner.

For de øvrige fire premiegruppene  (5+1, 5+0, 4 og 3 rette) er situasjonen motsatt. Disse er nasjonale. Kort fortalt funker det slik at Norsk Tipping betaler inn det de skal i euro til premiegruppe 1 og 2, de resterende pengene brukes på de fire andre premiegruppene. Siden euroen er så høy, vil det være mindre igjen til de minste premiene. Det kan for eksempel gi utslag i at 3 rette vil gi en lavere premie enn hva som er vanlig.

Eurojackpot

Eurojackpot er et samarbeidsspill mellom 17 europeiske land. Førstepremien er på minimum 10 millioner euro og spillet  har et premietak på 90 millioner euro.

Det er gjeldende eurokurs på trekningsdagen som bestemmer størrelsen på endelig premiepott. Høy kurs gjør at alle premiegrupper blir litt større for norske spillere.

I tillegg til den vanlige premiestigen har vi Norge to nasjonale potter. Hver fredag trekkes det en nasjonal vinner som vinner en premie til en verdi av 1,1 million. Det er også en egen norsk andrepremiepott, som kun utbetales til norske vinnere. Også her vil eurokursen påvirke, siden det blir igjen mindre penger til de nasjonale premiene når eurokursen er høy.

Relaterte artikler