vikinglottovinnerhistorie

Slik reagerte 341 millionersvinneren

Oslo-kvinnen som vant 341 millioner kroner, skjønte at det var Norsk Tippings millionærtelefon som ringte, men hun kunne knapt forstå størrelsen på beløpet.

MILLIONÆRTELEFON: Nina Rundsveen hadde en lang og hyggelig samtale med kvinnen som vant 341 millioner kroner.Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:15. november 2017Endret:2. januar 2023

Norsk Tippings trekningsredaktør Nina Rundsveen fikk gleden av å ringe vinneren onsdag kveld, og det ble en telefonsamtale med mye latter og glede.

- Det ble det. Damen ble veldig glad, men selvsagt også helt satt ut, forteller Nina.

Kvinnen forsto at det var Norsk Tipping som ringte, og det antagelig med en god nyhet, siden hun hadde lagret nummeret til telefonen fra Hamar: 625 60 000.

Hun hadde derimot ikke fått sett Vikinglotto-trekningen og ante ikke noe om kveldens rekordpremie. Ikke før Nina fortalte at hun hadde vunnet 341 millioner kroner.

- Er det sant, undret kvinnen, og det forsikret Nina henne om at det var.

- Det ble mye latter  mens vi snakket sammen. Hun så for seg å investere i bolig og kjøpe ny bil. Og så var hun ganske klar på at det kom til å bli en heidundrende jul, sier trekningsredaktøren.

Kvinnen takket umiddelbart ja til Norsk Tippings tilbud om økonomisk veiledning, som utføres av advokatfirmaet Brækhus. 

Kvinnen vant på en vanlig 10-rekkers kupong som hun leverrte på internett.

 

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler