lottovinnerhistorie

Slik reagerte den første millionvinneren i 7 på rad

Sørlendingen tok først ikke telefonen, men på tredje forsøk svarte han Telefonen fra Hamar . Nå er han millionær - den første i 7 på rad. 

FØRSTE MILLIONVINNER: Nina Rundsveen (t.v.) og Ingrid Roterud Mathisen åpnet 7 på rad mandag - der en sindig sørlending ble første millionvinner.Foto: Ola A. Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:28. oktober 2018Endret:2. januar 2023

Fra mandag 29. oktober til og med søndag 4. november trekker vi ut én Lotto-spiller hver dag som vinner 1 million kroner. Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å ha en gyldig Lotto-kupong i perioden.

LES OGSÅ: De skal ringe en ny Lotto-millionær hver dag hele denne uka

Gyldig Lotto-kupong hadde en sindig Risør-kar i 40-åra, men han satt ikke akkurat og ventet på en millionbeskjed fra Hamar, skulle det vise seg. Norsk Tipping måtte nemlig gjøre tre forsøk før vi fikk svar fra Sørlandet. 

- Bare noe tull?

- Jeg trodde først det var telefonsalg da jeg så nummeret, og blokkerte det. Men så tok jeg fram nettbrettet og sjekket litt nærmere. Da fikk jeg se at det var Norsk Tipping sitt nummer. Så lurte jeg på om det kunne være noe tull; hvorfor skulle de ringe meg på en mandag?, sier Risør-mannen. 

Men i 7 på rad trekkes altså én ny millionvinner hver dag hele uken - blant alle gyldige Lotto-rekker. Sørlendingen hadde levert en 5-ukerskupong for et par uker siden, og ble den heldige uttrukne mandag. 

På det tredje forsøket, tok han altså sjansen på å svare. Da kom den store skjelven. 

Drømte om milliongevinst noen timer før

- Jeg svetter over hele meg og er ganske satt ut - på en positiv måte. Det verste er: Litt tidligere i kveld satt jeg på sofaen og dagdrømte om hva jeg ville gjort hvis jeg hadde vunnet en stor pengesum. Så ringer dere...

- Og hva dagdrømte du om?

 - Det var å kunne betale ned litt gjeld. Og den tanken har jeg fortsatt, svarer en meget fornøyd sørlending.

Noen store utskeielser så han ikke for seg mandag kveld, men en ørliten feiring ble det.

- Det blir en god kopp kakao.Uansett tviler jeg på at jeg får sove noe særlig i natt, sier mannen og gliser godt. 

Vant 10.000,- på direkten

Premiedrysset fortsatte under direktesendingen på Norsk Tippings Facebook-side. Tusenvis hadde meldt seg på for å prøve lykken blant de sju kulene i studio - som alle hadde en pengesum mellom 10.000 og 100.000 kroner i seg.

Solveig Hovland fra Hardanger var én av dem som hadde registrert seg via påmeldingssiden, og like etter etter klokken 18.00 fikk hun gladmeldingen om at hun var trukket ut til å delta på direktesendingen. 

- Jeg er født 6/9, så da velger jeg kule nummer seks, sa hun på sendingen. 

Bak den kulen skjulte det seg 10.000 kroner. Med andre ord ble det en svært god mandag også for Solveig. 

- Yes! Tusen takk! Jeg kan ikke si eksakt nå hva jeg skal bruke pengene på, men det er jo en del man kan finne på.

PS! Vi sender altså direkte på våre Facebook-sider hver kveld klokken 20.00 denne uken. Hvis du vil delta i denne konkurransen, må du ha gyldig Lotto-kupong og registrere deg på påmeldingssiden. Her kan du også lese konkurransereglene. 

 (Vinnersannsynlighet for den daglige milliontrekningen: ca. 1:16 mill per rekke. Vinnersannsynlighet for konkurransen i direktesendingen på Facebook: 1:antall deltakere)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler