Siste dag for Vinneroddsen

Siste dag for Vinneroddsen

GULLTID: OL på Lillehammer var ikke bare gull til norske idrettsutøvere som Johann Olav Koss, det var også da "alle" spilte på Vinneroddsen.

Foto: NTB Scanpix

Siste dag for Vinneroddsen

Vinneroddsen synger på siste verset - mandag 30. mai er siste dag du kan spille på det som under OL på Lillehammer var det største oddsspillet. Deretter legges Vinneroddsen ned.

Da Oddsen ble lansert rett før OL på Lillehammer i 1994 var det faktisk Vinneroddsen som en kort periode slo best an hos det norske folk. Folket spilte på hvem som vant de enkelte øvelsene på Vinneroddsen i en slik grad at Langoddsen en stakket stund ble satt i skyggen.

Men det var den gang. Nå er det knapt noe igjen av Vinneroddsen.

 

Ønsker forutsigbar odds

Da Langoddsen ble kraftig utvidet i 2012, dukket mange av de tradisjonelle Vinneroddsen-spillene opp på Langoddsen. Med faste odds. På Vinneroddsen har det alltid vært flytende odds - det vil si at oddsen er blitt regnet ut etter at spillet er avsluttet. Du vet med andre ord ikke hva du kan vinne når du leverer spillet - kun etterpå. Dermed ble innsatsen flyttet over på Langoddsen.

- Vi ser at oddsspillerne etterspør forutsigbarhet på dette feltet, og vi har også sammenlignet og funnet ut at du ofte får bedre fast odds på Langoddsen enn flytende på Vinneroddsen, forklarer Kjetil Berntsen ved sportsspillkontoret hos Norsk Tipping.

Noen få ganger får du litt bedre odds på Vinneroddsen, men det er begrenset hvor høy den blir fordi omsetningen - og dermed premiepotten - ikke er så stor.

Her er et par eksempler "begge veier":

  • Søndag 28. februar: Manchester United - Arsenal 3-2. Odds Vinneroddsen: 17.83. Langoddsen: 35,00.
  • Onsdag 2. mars: Liverpool - Manchester City 3-0. Odds Vinneroddsen: 32,50. Langoddsen: 30,00.

 

Ukesomsetning ble årsomsetning

Tilbake til Vinneroddsens utvikling og et par tall som illustrerer den:

  • I den andre OL-uka i 1994 omsatte Vinneroddsen for 3,1 millioner kroner.
  • I hele 2015 omsatte Vinneroddsen for 2,8 millioner kroner.

- Noe av forklaringen på utviklingen er selvsagt at Vinneroddsen ikke har vært tilgjengelig på det som nå er vår største salgskanal, mobilen, men ikke bare det. Så lenge vi har hatt spill på nett har Vinneroddsen vært der, og utviklingen var den samme da. Vi tror det er bedre å dyrke disse spillobjektene på Langoddsen - med fast odds, sier Berntsen.

Så mandag 30. mai er det ugjenkallelig slutt for Vinneroddsen.

Internett: Spill på Vinneroddsen på nett her fram til 30. mai

Spill på vinnerresultater med faste odds på Langoddsen