lotto

Lotto lørdag: Hvem starter adventstiden som Lotto-millionær?

Forrige trekning var det tre vinnere som delte potten og fikk 4,7 millioner kroner hver–men hvor mange får sju rette lørdag 3. desember?

ANDRE LUKE: … skal åpnes, og Lotto-kuler skal snurres. Hvor bor våre første millionærer i desember?
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:30. november 2022Endret:10. januar 2023

I snitt får man rundt tre nye Lotto-millionærer hver lørdag. Om dette blir tilfelle også denne uken, gjenstår å se: Stor sjanse er det i hvert fall at alle som ender opp med 7 rette på kupongen kan gå inn i adventstiden med særdeles brede glis.

Etter novembers siste Lotto-trekning kunne tre ferske millionærer se frem til over 4,7 millioner kroner ekstra på konto før jul – snakk om fin førjulsoverraskelse. Lotto-millionæren fra Vestfold og Telemark var midt i et familieselskap da Telefonen fra Hamar ringte, og hele familien fikk dermed ta del i vinnersamtalen.

LES OGSÅ: Tid for en timeout i spillingen? Det kan forebygge problemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Vant på ektemannens kupong: – Nå blir det ny varmepumpe 

Da Norsk Tipping serverte millionbudskapet brøt det ut latter hos både den glade vinneren og resten av forsamlingen. Samtidig skulle det vise seg at den «egentlige» vinneren satt i bakgrunnen.

– Jeg skjønner ingenting, ler kvinnen fortumlet: – Jeg kjøper egentlig for mannen min. 

– Tusen takk, kunne man høre vedkommende rope et stykke unna. Kona svarer at de to naturlig nok kommer til å dele på premien.

– Kanskje det blir en ny varmepumpe, nå. Det er ikke godt å si, humret hun og la til at det nok ville bli lite søvn denne lørdagskvelden.

Ca. 14 mill. neste lørdag

Neste Lotto-trekning er lørdag 3. desember. Spiller du innen kl. 18.00 samme kveld har du et lodd med i Lotto-hatten om ca. 14 millioner kroner i premiepotten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler