lotto

14 mill. på lørdag: Slik føles det å bli Lotto-millionær

Forrige Lotto-trekning kunne by på langt flere millionærer enn vanlig. Hvor mange kan vente seg gladbeskjed fra Hamar 5. november?

NOK TIL FERIE: Dersom man klarer 7 rette i Lotto, har man alle muligheter til å gjøre som forrige ukes vinner fra Hå. Hun skulle både dra på ferie og kjøpe elbil for Lotto-premien.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:2. november 2022Endret:4. januar 2023

Forrige lørdag ble en travel affære for Telefonen fra Hamar. I tillegg til kveldens fire ordinære Lotto-vinnere som vant over 4 millioner kroner hver, fikk vi seks ekstra Lotto-millionærer i hver sin aldersgruppe som alle vant 1 million kroner.

– Gjett om vi skal reise på tur nå!

En av de som vant i ordinær Lotto på lørdag, var en kvinne i 40-årene fra Hå. Hun var midt i fredagskosen med familien da hun fikk Telefonen fra Hamar, og da hun så Hamar-nummeret lyse opp på skjermen ble hun rimelig satt ut.

– Jeg er helt skjelven her. Vi sitter og ser på Maskorama men det gjør ingenting at du forstyrrer, svarer hun med forventing i stemmen.

Da Norsk Tipping avslørte hvorfor vi ringte, brøt jubelen løs i rommet.

– Tusen takk! Wow ... oh la la, så gildt, roper den glade vinneren.

– Gjett om vi skal reise på tur nå, og så blir det elbil – og vi slipper og spare på strømmen, ler Hå-kvinnen.

Hun kunne fortelle at hun vanligvis ikke spiller så mye og heller ikke har noen faste kuponger.

– Jeg er superglad. Dette var en lykkedag.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Som regel flere vinnere

 I snitt vinner rundt tre Lotto-spillere førstepremien hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre – her er det selvfølgelig tilfeldighetene som rår. Teoretisk sett er det like stor sjanse for å vinne på en rekke som 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 som en hvilken som helst annen kombinasjon – men her bør man merke seg at det ofte er ganske mange som spiller nettopp denne rekken, og at premieutbetalingen derfor neppe ville blitt spesielt stor.

Hvor mange klarer syv rette?

Lørdag 5. november er det igjen duket for Lotto – denne gangen uten alderstrekning eller andre kampanjer. Likevel: Det er 14 millioner i potten. Skulle man ha syv rette på kupongen, vil man vinne hele eller deler av førstepremien.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler