lotto

Hvor mange klarer 7 rette i sommerens siste Lotto-trekning?

Sommeren går mot slutten, men Lotto-trekningene fortsetter som vanlig hver lørdag. Hvor mange spillere klarer sju rette og får en del av førstepremiepotten i sommerens siste Lotto-trekning?

7 TALL FOR Å NÅ MILLIONENE: Det er ikke bare-bare å gjette seg frem til syv rette på en og samme rekke, men skulle det klaffe så er du med all sannsynlighet blitt Lotto-millionær.Norsk Tipping ASSteinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. august 2022Endret:3. januar 2023

I snitt vinner rundt tre Lotto-millionærer hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer. Til nå har Lotto-trekningene i august resultert i fem vinnere. To av dem var solovinnere som stakk av med hele førstepremiepotten alene.

Får vi de gjennomsnittlige tre Lotto-vinnerne i sommerens siste Lottotrekning, eller blir det flere, mindre, eller null vinnere (også kjent som Gulltrekning)? Vi snurrer kuler og finner ut!

– Nå blir det ny bobil

Forrige Lotto-trekning var det tre Lotto-spillere som hadde sju rette og vant nøyaktig 4 776 950 kroner hver. En av de tre som da fikk tittelen Lotto-millionær var en kvinne fra Andebu i Vestfold og Telemark.

– Jeg rakk ikke å ta telefonen. Men jeg så jo at det var fra Norsk Tipping, og jeg har funnet ut at jeg har vunnet. Dette er veldig moro. Jeg bare slengte inn en kupong nå i ettermiddag, og jammen gikk den ikke inn, sa kvinnen fra Andebu.

Kvinnen var på en aldri så liten bobilferie da Norsk Tipping ringte og så derfor ikke bort fra at det muligens ble ny bobil på henne og mannen.

– Ja, du det kan fort skje. Vi er veldig glad i å reise på tur med bobilen, så det kan fort hende vi kjøper ny. Vi liker bobillivet, fortalte kvinnen.

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Nye sjanser hver lørdag

Hvordan det går 27. august vet ingen, men sikkert er det at det også der vil ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

PS: Visste du at gjennom Grasrotandelen kan du selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende inntil 7% av din spillinnsats, uten at det går utover innsats, premie eller vinnersjanser? Logg deg inn her og bli grasrotgiver her!

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler