Snart ringer vi rundt 40 ekstra Lotto-millionærer

Snart ringer vi rundt 40 ekstra Lotto-millionærer

TELEFONEN FRA HAMAR: Lars Hulleberg og Pie-Christine Skagsoset Norseng er med i Norsk Tippings vinnerteam og ringer ferske millionærer.

Foto: Ola Thorset

Snart ringer vi rundt 40 ekstra Lotto-millionærer

Tenk å gå inn i jula som nybakt Lotto-millionær! Det blir realiteten for rundt 40 Lotto-spillere lørdag 18. desember.

Denne datoen kommer ikke til å gå i glemmeboka med det første for rundt 40 heldige Lotto-spillere. På den siste lørdagen før julaften er det Supertrekning i Lotto, og vi trekker altså ut ca. 40 ekstra Lotto-millionærer.

Spillefrist for Lotto er hver lørdag klokka 18.00.

Hva er Supertrekning?

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.
  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 
  • Det er ca. 40 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 18. desember. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (18. september).
  • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden 18. september.
  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også blir millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

18. desember er med andre ord en dag man vil plukke opp telefonen – i hvert fall hvis det ringer fra vårt vinnernummer 625 60 000. Vinnerteamet er klart, og de gleder seg til å ringe de heldige vinnerne.

Slik er det å vinne i Supertrekning

36 Lotto-spillere ble millionærer under Supertrekning i Lotto i høst. En av de heldige var intensivsykepleieren Gro-Anne Ygre fra Kongsberg. Akkurat i det hun fikk pause, ringte Telefonen fra Hamar.

- Er du gal? Nå fikk jeg virkelig høy puls. Jeg har nettopp vært inne hos en covid-pasient og skulle finne roen, men nå ble det fart på meg, sa hun da hun ble Lotto-millionær.

Også nordover sto gleden i taket.

- Jeg har tippa siden Norsk Tipping starta i 1948, og så kommer denne telefonen nå, sa den glade nybakte Lotto-millionæren fra Tromsø. Han hadde dog vanskelig for å tro det på det han hørte.

- Nei, du må tulle med meg, var hans første reaksjon. Dette var imidlertid ikke noe tull, 1 million kroner var på vei. - Det er helt utrolig....ha, ha, det var artig, sa tromsøværingen.

Spillefrist for Lotto er hver lørdag klokka 18.00.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Millionæråret 2021

Siden Lottos oppstart i 1986 er det godt over 7000 personer som allerede har vært så heldige å bli Lotto-millionærer. I 2021 er det så langt 274 personer som har fått den samme tittelen (per 11.12.21). Etter Supertrekning vil dette tallet være på godt over 300 Lotto-millionærer.

Flest Lotto-millionærer er det blitt i Viken fylke, med hele 58 Lotto-millionærer i løpet av 2021. Det er imidlertid i Troms og Finnmark det er tettest mellom Lotto-millionærene. Her har nemlig 0,09 av 1000 innbyggere blitt Lotto-millionærer i år. Så gjenstår det å se hvordan statistikken ser ut etter Supertrekning. 
 
Vi gleder oss i hvert fall til å overraske rundt 40 Lotto-spillere med en førjulsgave helt utenom det vanlige! 
            

 Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)