lotto

Snart ringer vi rundt 40 ekstra Lotto-millionærer

Tenk å gå inn i jula som nybakt Lotto-millionær! Det blir realiteten for rundt 40 Lotto-spillere lørdag 18. desember.

TELEFONEN FRA HAMAR: Lars Hulleberg og Pie-Christine Skagsoset Norseng er med i Norsk Tippings vinnerteam og ringer ferske millionærer.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingHanneDrøppingPublisert:2. desember 2021Endret:3. januar 2023

Denne datoen kommer ikke til å gå i glemmeboka med det første for rundt 40 heldige Lotto-spillere. På den siste lørdagen før julaften er det Supertrekning i Lotto, og vi trekker altså ut ca. 40 ekstra Lotto-millionærer.

Spillefrist for Lotto er hver lørdag klokka 18.00.

Hva er Supertrekning?

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 40 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 18. desember. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (18. september).

  • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden 18. september.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også blir millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

18. desember er med andre ord en dag man vil plukke opp telefonen – i hvert fall hvis det ringer fra vårt vinnernummer 625 60 000. Vinnerteamet er klart, og de gleder seg til å ringe de heldige vinnerne.

Slik er det å vinne i Supertrekning

36 Lotto-spillere ble millionærer under Supertrekning i Lotto i høst. En av de heldige var intensivsykepleieren Gro-Anne Ygre fra Kongsberg. Akkurat i det hun fikk pause, ringte Telefonen fra Hamar.

- Er du gal? Nå fikk jeg virkelig høy puls. Jeg har nettopp vært inne hos en covid-pasient og skulle finne roen, men nå ble det fart på meg, sa hun da hun ble Lotto-millionær.

Også nordover sto gleden i taket.

- Jeg har tippa siden Norsk Tipping starta i 1948, og så kommer denne telefonen nå, sa den glade nybakte Lotto-millionæren fra Tromsø. Han hadde dog vanskelig for å tro det på det han hørte.

- Nei, du må tulle med meg, var hans første reaksjon. Dette var imidlertid ikke noe tull, 1 million kroner var på vei. - Det er helt utrolig....ha, ha, det var artig, sa tromsøværingen.

Spillefrist for Lotto er hver lørdag klokka 18.00.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Millionæråret 2021

Siden Lottos oppstart i 1986 er det godt over 7000 personer som allerede har vært så heldige å bli Lotto-millionærer. I 2021 er det så langt 274 personer som har fått den samme tittelen (per 11.12.21). Etter Supertrekning vil dette tallet være på godt over 300 Lotto-millionærer.

Flest Lotto-millionærer er det blitt i Viken fylke, med hele 58 Lotto-millionærer i løpet av 2021. Det er imidlertid i Troms og Finnmark det er tettest mellom Lotto-millionærene. Her har nemlig 0,09 av 1000 innbyggere blitt Lotto-millionærer i år. Så gjenstår det å se hvordan statistikken ser ut etter Supertrekning.  Vi gleder oss i hvert fall til å overraske rundt 40 Lotto-spillere med en førjulsgave helt utenom det vanlige! 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler