lotto

SuperLotto på lørdag - slik øker du vinnersjansene

Sankthansaften er det SuperLotto, og vi trekker ut 34 ekstra Lotto-millionærer.

MILLIONÆR-BONANZA: Vinnerteamet hos Norsk Tipping gleder seg til sankthansaften og ekstra mange telefoner til nye SuperLotto-millionærer.Sverre Houmb
Forfatterbilde Norsk TippingAnne Siri NørstebøPublisert:11. juni 2018Endret:2. januar 2023

23. juni blir en spesiell dag, da er det SuperLotto og millionærbonanza hos Norsk Tipping. I tillegg til vanlig Lotto-trekning trekkes det ut 34 tilfeldige spillere som vinner 1 million kroner hver.

Spill en fem-ukers Lotto og bli med her!

Slik øker du vinnersjansene

Alt du trenger å gjøre for å være med i SuperLotto er å levere en Lotto-kupong før sankthansaften. Alle Lottorekker du har spilt siden forrige SuperLotto, som var påskeaften, gir deg ett lodd i trekningen.

Med andre ord, jo flere rekker du spiller, jo mer øker vinnersjansene dine.

Dersom du spiller en femukerskupong i Lotto nå, slår du to fluer i en smekk. Du sikrer deg mange lodd i hatten til SuperLotto-trekningen, og i tillegg er du med på de ordinære Lotto-trekningene i fem uker fremover.

Ca. 13 millioner i potten

Mens vi venter på SuperLotto og sankthansfeiring, kan det bli millionærjubel allerede nå på lørdag. Som vanlig er det ca. 13 millioner kroner i førstepremiepotten. De pengene deles på alle med sju rette tall.

Kanskje er det du som får en Telefon fra Hamar denne gangen?

Lykke til!

Spill Lotto før klokken 18.00 her!

(Vinnersannsynlighet for sju rette er ca. 1:5,4 millioner per rekke. Vinnersannsynlighet for å bli SuperLotto-millionær på sankthansaften er ca. 1: 5,5 millioner per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: 11 906 955

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022: 179 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2022: 298 (149 + 149 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 15 181 140 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler