Sørloth om tyrkerne: - Enten fantastiske eller ikke så gode

Tyrkia er høyt oppe etter seier over Nederland. Tidligere Tyrkia-proff Alexander Sørloth kaller tyrkerne humørspillere og er klar for å få dem ned på jorda igjen.

SENTRALE: Alexander Sørloth (t.v) og Erling Braut Haaland blir viktige angrepsvåpen mot Tyrkia lørdag.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:26. mars 2021Endret:2. januar 2023

Alexander Sørloth scoret ett av Norges mål i 3-0-seieren over Gibraltar onsdag. Trønderen har en fortid i tyrkisk fotball. Sørloth scoret 24 mål på 34 kamper for tyrkiske Trabzonspor før han ble hentet til Leipzig i fjor høst. Han forventer en knalltøff kamp mot tyrkerne lørdag. Tyrkerne innledet VM-kvaliken med kruttsterke 4-2 mot Nederland.

Oddsen: Norge - Tyrkia, lørdag kl. 18.00 (TV2)

- Jeg kjenner til noen av spillerne. De er litt sånn humørspillere. Enten så er de fantastiske, men hvis det butter litt imot, så er de ikke så veldig gode. Så får prøve å gjøre dem ikke så veldig gode, sa Sørloth på torsdagens pressekonferanse i Marbella.

- Utnytte powerkraften og speeden

Landslagstrener Ståle Solbakken mener Sørloth får utnyttet kvalitetene sine enda mer hvis han får mer bakrom å boltre seg i.

- Han gjorde en god kamp onsdag. Jeg tror han kan ta ut enda mer hvis det i tillegg er litt bakrom å løpe i, så han kan utnytte powerkraften og speeden der, sier Solbakken, som var godt fornøyd med førsteomgangen mot Gibraltar.
- Jeg er veldig fornøyd med førsteomgang. Da synes jeg vi flytter ballen hurtig og skaper mange sjanser. Det drøyde litt før det første målet kom, men jeg er imponert over at vi så igjen såpass mye av det vi har trent på. Vi spilte en annen formasjon enn spillerne har gjort på en stund og det fungerte bra, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

Norges «hjemmekamp» mot Tyrkia spilles i Malaga, en kort kjøretur fra Marbella, der landslaget har oppholdt seg siste uken.

Ødegaard: - Fikk en «twist»

Landslagskaptein Martin Ødegaard skadet seg i ankelen mot Gibraltar og måtte byttes ut før pause. Det er foreløpig ikke avgjort om han spiller mot Tyrkia.

Oddsen: Norge - Tyrkia, lørdag kl. 18.00 (TV2)

– Jeg fikk en god «twist» der. Jeg håper det går seg til, men litt sårt, det er det. Jeg tror det skal gå fint. Foreløpig lover det godt, kommenterer Ødegaard til TV 2 om ankelskaden. 

Relaterte artikler