Spania-Norge: Er det Ødegaard-tid?

Spania-Norge: Er det Ødegaard-tid?

MED? Martin Ødegaard har kvaliteter få andre norske spillere har, men er det de Lars Lagerbäck trenger borte mot Spania på lørdag.

Foto: NTB Scanpix

Spania-Norge: Er det Ødegaard-tid?

Etter en strålende sesong i Nederland er Martin Ødegaard på "alles" lepper igjen. Blir det plass fra start når vi møter Spania lørdag kveld?

Norge vant sin gruppe i Nations League og er sikret en plass i playoff i mars neste år om en plass i EM-sluttspillet sommeren 2020.

Hvis vi da ikke sikrer oss plass via den ordinære EM-kvalifiseringen. Den starter nå.Det er seks lag i Norges gruppe, og de to beste går til EM-sluttspillet - enkelt og greit.

Men Norge starter kvalifiseringen på vanskeligste måte - borte mot Spania. 

Se Spania - Norge på TV 2 lørdag kl. 20.45 - spill på kampen på Langoddsen her

Spørsmålet mange stiller seg, er om landslagssjef Lars Lagerbäck gir Martin Ødegaard en plass i startelleveren på Mestalla i Valencia. Talentet er uomtvistelig og denne sesongen har 20-åringen fra Drammen jevnt og trutt levert varene for Vitesse Arnhem i den nederlandske æresdivisjonen.

Mathisen vil ha med Ødegaard

Normalt er formspillere attraktive i landslagsøyemed, men Lagerbäck kan godt tenkes å velge eldre og mer rutinert i håp om å bedre mulighetene for å grave ut et resultat mot Spania.

- Lagerbäck er ikke Ødegaards største fan, men vi har kantalternativer som sliter med spilletid. Samtidig har Ødegaard vært fantastisk og tatt store steg. Han har en en fantastisk dødballfot, ferdigheter til å gjøre det uforutsigbare, og kan åpne ethvert forsvar. Norge vil ikke få mange sjanser, men han kan gjøre det magiske som gjør at vi får en sjanse, på et eller annet vis. Dersom vi ser på spilletid og form, er det ingen tvil om at han bør starte, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til tv2.no.

Bak Spania?

Det er altså seks lag i EM-kvalgruppen, og to går videre ti EM-sluttspillet 2020. Spania er nok en ganske solid favoritt til å vinne gruppen, men andreplassen bør Norge kunne være med å kjempe om. De argeste konkurrentene blir Sverige og Romania. Malta og Færøyene bør vi slå greit.

Her er Norges kamper i EM-kvalifiseringen:

 Lørdag 23. mars kl. 20.45Spania - Norge 
 Tirsdag 26. mars kl. 20.45Norge - Sverige 
 Fredag 7. juni kl. 20.45Norge - Romania 
 Mandag 10. juni kl. 20.45Færøyene - Norge 
 Torsdag 5. september kl. 20.45Norge - Malta 
 Søndag 8. september kl. 20.45Sverige - Norge 
 Lørdag 12. oktober kl. 20.45Norge - Spania 
 Tirsdag 15. oktober kl. 20.45Romania - Norge 
 Fredag 15. november kl. 20.45Norge - Færøyene 
 Mandag 18. november kl. 20.45Malta - Norge 

Her finner du resultater, tabeller og kommende kamper i alle EM-kvalgruppene